0ce83108528d2cae226e9e3310e9e9f0ccc7fb5ffhttps://www.lekkermakkelijk.nl

Groeten uit Grathem

Grathem.  Het dorp van de Foekepotters. De carnavalsvereniging met de Bonte Avonden, Foekepop en Het Bak Fieëst Fietse. Dat is de traditionele fietstocht en de barbecue die dit jaar op de 2e september zal worden georganiseerd voor alle inwoners.

 

Grathem. Dat is het dorp van Schutterij St. Severinus. Sinds 1602. En in 2018 zal het Europese Schuttersfeest samen met nog vier gildes georganiseerd worden door het gilde uit Grathem. Vraag het aan Mien en ze vertelt je er alles over. En Grathem is het dorp van Bie Smidje. Dat is dé winkel waar je alles kunt kopen en de dagelijkse boodschappen kunt doen. In februari al weer vier jaar! Vijftig jaar geleden waren er twee smederijen in het dorp, de kleinste heette Schreurs. Al meer dan 150 jaar een bedrijf van vader op zoon. 

 

Zijn twee oudste zoons werkten ook als smid in de zaak en zijn jongste zoon was René. Die startte met zijn moeder een winkel in wasmachines, klus- en tuinartikelen. Maar ook huishoudelijke artikelen en speelgoed. René heeft de winkel verder opgebouwd met zijn vrouw. Zij is in 2008 overleden, maar samen met Mien Tulkens staat hij al weer jarenlang iedere dag in de winkel.

 

In 2013 kwam het verzoek van de gemeente namens de bewoners om de mogelijkheid te bekijken ook levensmiddelen te gaan verkopen. Dit om de leefbaarheid, voor met name de ouderen te vergroten. Zij moesten voor de boodschappen het dorp uit, maar in februari 2014 werd de supermarkt feestelijk geopend. Bie Smidje. Die naam blijft en René en Mien blijven bezig met nieuwe plannen. Ze gaan niet alleen steeds meer de boodschappen aan huis bezorgen, maar de winkel zal ook worden omgebouwd. Voorin de winkel komt de afdeling met bloemen en planten en achterin zal er een woonwinkel ingericht worden. De warmte, gezelligheid en aandacht voor de klanten blijft ook. Dat is niet te koop, maar voor een dorp van onschatbare grote waarde.


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18