05c0bbd229564f17989fa3466f0888836c966d981https://www.lekkermakkelijk.nl

Samen voor elkaar: nieuwe Dagwinkel in Melderslo

In de Gemeente Horst aan de Maas ligt Melderslo. Tussen de Maas en De Peel in Noord-Limburg. Een gemoedelijk dorp met zo’n 2.000 inwoners. In 2016 bestond het plaatsje 100 jaar. Er zijn dorpen die bij een jubileum een boekje uitgeven met wat historische prenten en portretten van markante bewoners. In Melderslo doen ze dat anders.

Dat boek werd een uitgave van bijna 3 kilo, 4,5 cm dik met meer dan 2.000 foto’s van alle huizen én bewoners. Een uniek naslagwerk voor alle en nog komende generaties.

BESCHUIT MET MUISJES
In de laatste week van februari werd de komst van de Dagwinkel aangekondigd met het bekende beschuitje met muisjes. Symbolisch, maar nu wel heel toepasselijk. Voor ondernemer John Janssen is dit misschien wel zijn kindje. Dertien jaar, zes dagen in de week in de winkel in voor- en tegenspoed. Dat gaat niet in je koude kleren zitten, maar laat je ook niet zomaar los.

ENIGE WIKEL IN HET DORP
Hij werkte tot 2006 bij de Spar in America. Dat is niet ver van Melderslo en toen bekend werd dat de bewoners graag weer de boodschappen in het eigen dorp wilden doen bood John zich aan als ondernemer. Een winkel voor én met de dorpsbewoners. Dat was een mooie uitdaging. Het vertrouwen was wederzijds en toen is het snel gegaan. Het voormalig dorpscafé werd in korte tijd omgebouwd tot een buurtsuper en de bewoners van Melderslo waren superblij met John. Vanaf het begin was hij heel duidelijk naar zijn klanten: ‘Ik doe dit niet voor het geld, maar voor jullie. En ik doe het niet alleen, maar samen met ieder die mij hierbij wil helpen.

DE VOLGENDE GENERATIE
Het is nu lente 2019. Melderslo heeft zijn Dagwinkel. In de eerste week van maart geboren. Zelfde plek, zelfde mensen, andere winkel. Het was een flinke bevalling, maar het resultaat mag er zijn. De bewoners waren blij verrast met de nieuwe indeling en het aanbod. Felicitaties aan John en al zijn collega’s. ‘Dat doet een mens goed, dan weet je waar je het voor doet.’ Dus, als je in de buurt bent breng dan een bezoek aan de Dagwinkel in Melderslo. Voor een vlaai, lekker broodje uit eigen oven of een kip uit eigen grill. John loopt er ook ergens, regelt de boel achter schermen, maakt hier en daar een praatje en de collega’s helpen de klanten. Samen voor elkaar.


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18