0b9040c177a98d5611f4676f7fd31affdbdfe77a5https://www.lekkermakkelijk.nl

Feestjaar bij Super De Buurt

In maart van dit jaar was het vijf jaar geleden toen super ‘De Buurt’ in Heerle onder grote belangstelling van de dorpsbewoners werd geopend. Dankzij zestig vrijwilligers draait de winkel nog steeds.

Dit jubileumjaar was er een stempelactie waarmee gespaard kon worden voor een volle tas boodschappen, er is een buurtfeest georganiseerd voor de vrijwilligers en dorpsgenoten en als grote blijk van waardering is het team van 60 vrijwilligers door restaurant De Stadsburger uit Bergen op Zoom uitgenodigd voor een etentje. Voor-, hoofd- en nagerecht en twee drankjes!
Ellie Hopmans en Yolanda Buermans zijn twee betaalde krachten die de vrijwilligers aansturen, de bestellingen regelen en de financiële zaken voor hun rekening nemen. Dat doen ze samen met het bestuur onder voorzitterschap van Jan Doggen. De formule van onze winkel is nog steeds dezelfde als vijf jaar geleden en de vrijwilligers zijn hierin onmisbaar. Van de aankleding van de winkel tot het wassen van de schorten en van het halen van verse groenten tot het opknappen van alle klusjes. De oudste vrijwilliger is de 82- jarige Bart de Beer, die door de dames de ‘Willy Wortel’ van de supermarkt wordt genoemd, omdat hij overal een oplossing voor bedenkt. Dat het best goed gaat met de supermarkt blijkt ook uit het feit dat dit jaar het laatste deel wordt afgelost van het geld dat geleend werd om in 2014 van start te gaan. ‘Toch zou onze omzet wel wat hoger mogen zijn. Als iedereen eens een mandje boodschappen hier zou halen, zou de winkel nog een stuk gezonder zijn’, geeft Hopmans als haar mening. Stoppen is trouwens nog lang niet aan de orde. ‘Als we al moeten stoppen, zou dat zijn omdat we te weinig vrijwilligers hebben, maar ook dat is op dit ogenblik niet het geval’, zegt Buermans. Vrijdag en zaterdag zijn de drukste dagen in de winkel. Dan ligt er ook extra gebak bij de broodafdeling. Heerle is een echt ‘koekendorp’. Dat vertelde vroeger de Wouwse bakker Damen al. Op regenachtige dagen blijkt dat ook, dan worden er veel koeken verkocht, want mensen blijven thuis bij de koffie met wat lekkers erbij. Vijf jaar geleden had de winkel een basisassortiment. Inmiddels is dat uitgebreid met heel veel producten, zodat er weinig ‘nee’ verkocht hoeft te worden als klanten om iets vragen. Naast het winkelen komen veel klanten voor een praatje, een kopje koffie en om te luisteren naar de laatste dorpsnieuwtjes. ‘We hebben zeker ook een sociale functie en de vrijwilligers mogen gerust even gaan zitten om met een klant een praatje te maken.’


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18