0ff829f291e628ae18c217472cb2d82516d498850https://www.lekkermakkelijk.nl

“Natuurlijk” bij Ton Dat is de vers streeksuper in Maasdam

Maasdam, een dorp in de Hoekse Waard en dat is één van de Zuid Hollandse eilanden. Een gebied met een rijke historie. De Romeinen hebben hier de eerste dam in de Maas gebouwd, maar na de tweede Sint-Elisabethsvloed in 1421 heeft het oude dorp de vorm gekregen die nu nog steeds te herkennen is.

In de jaren ’80 van de vorige eeuw was er een jonge ondernemer die na zes jaar slagersvakschool zijn eigen slagerij begon in het winkelpand aan de Kilstraat. Toen een nieuwbouwwijk op de plek waar lang geleden de Buitenplaats Maas en Veldlust lag, eigendom van De Heeren De Witt.

Die slager is er nog steeds, zijn naam:
Ton Slager. Voor een goed stuk vlees en fijne vleeswaren is hij al bijna 34 jaar het vertrouwde adres voor de Maasdammers en vaste klanten uit de Hoekse Waard. Zijn vrouw Denise en zijn zoon Steven
werken ook in de zaak en Mirella en Monique al meer dan 22 jaar. Met Noah die sinds kort in de winkel werkt is het eigenlijk een grote familie, en zo voelt dat ook voor de klanten. Door de jaren heen werd het grootste deel van het pand ingenomen door een supermarkt. Tot het voorjaar van dit jaar, toen stopte dat verhaal en moesten de dorpsbewoners de boodschappen elders doen. Dat vond de familie Slager maar niks. Een winkelpand met lege schappen en achterin de slagerij en het brood. Daarom heeft Ton met zijn team het initiatief genomen om een streeksuper op te zetten voor het dorp. Zij hebben samen met vrijwilligers uit het dorp de schouders eronder gezet en eind juli is de zaak geopend, alles uiteraard met gepaste afstand maar de dorpsbewoners zijn er superblij mee.

Het assortiment kenmerkt zich door streekproducten, maar ook A-merken en voor-
delige huismerkproducten van Everyday en Boni selection. Het brood is van de vertrouwde bakker Voordijk en elke dag zijn er verse groenten en fruit, zuivel, kaas en uiteraard het beste vlees van de Hoekse Waard en wijde omgeving. Ook voor bloemen, planten en geschenken kunnen de bewoners terecht.

Ton wil er graag voor iedereen zijn, ook voor de meewerkers met een beperking en afstand tot de arbeidsmarkt die bij de vorige supermarkt een dagbesteding hadden. Zij werken mee aan het succes van de nieuwe vers streeksuper, horen eigenlijk een beetje bij de familie.

 


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18