01e7f9707e8acd47526ddac22f9bda0542b8e570ahttps://www.lekkermakkelijk.nl

Dagwinkels vind je in de buurt van de mooiste plekken van Nederland

Een bijzondere uitgave over een uniek natuurgebied verdient enige aandacht. Het gaat over De Hondsrug, het enige UNESCO Global Geopark van Nederland. Het boek brengt de fascinerende prehistorie van de Hondsrug in beeld. Het is een van de oudst bewoonde plekken van Nederland. Er leefden neanderthaler-jagers toen de laatste ijstijd nog moest beginnen. Bijna alle hunebedden vind je in het Hondsruggebied. Het boek vertelt de geschiedenis van dorpen die teruggaat tot diep in de middeleeuwen. Prachtige foto’s van tientallen plekken in dit prachtige natuurgebied. Het is te koop via de website van Drentslandschap.nl

De Hondsrug – Landschap van eeuwen is een uitgave van Het Drentse Landschap. Bertus Boivin schreef de teksten, Hans Dekker en Alle Oldenbeuving maakten de meeste foto’s en Albert Smit van Ga Creatief Meppel deed de vormgeving.

Als je toch in de buurt bent breng dan een bezoek aan de Dagwinkel van Henk Hoeve en zijn medewerkers in Gasselternijveen. Niet alleen voor de lekkere trek en de boodschappen, maar ook het sociaal middelpunt van dat dorp met die mooie perenbomen langs de Hoofdstraat.
 

http://Drentslandschap.nl


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18