06cd04f872b91508536bc4072ab5ba5b4873a26e9https://www.lekkermakkelijk.nl

Baambrugge heeft een nieuwe winkel van het dorp: HENKS.

In het lentenummer van dit jaar stond een stukje over de Dagwinkel van Henk en Gerrie van der Wilt in Baambrugge. Begin van het jaar hebben zij de bewoners van het dorp laten weten dat ze de winkel in de zomer zouden gaan sluiten. Geen opvolging, maar op je zeventigste is het wel fijn om wat meer vrije tijd te hebben.

Bewoners hadden een idee en kwamen in actie. De Vereniging Dorpsbelangen Baambrugge maakte samen met de bewoners een plan. Met een inzamelingsactie werd een ton opgehaald, inwoners werden voor 75 euro lid van de supermarkt en er is subsidie aangevraagd bij de provincie. De winkelruimte wordt gehuurd van Henk en Gerrie, die blijven boven de winkel wonen, en er werd een ontwerpplan gemaakt voor de verbouwing en nieuwe inventaris. Vaklieden en klussers hebben zich ingezet voor de oplevering van een praktisch, eigentijds en sfeervol interieur. Om de winkel professioneel te kunnen runnen heeft het bestuur twee dames bereid gevonden, Jeanine uit Baambrugge en Meriam uit Abcoude, zij hebben de kennis en ervaring en kunnen rekenen op een team van 80 vrijwilligers die volgens rooster uren maken in de winkel, bij bezorging van boodschappen en voor hand- en spandiensten.

Zaterdag 30 september was het zover. De opening van de dorpswinkel van Baambrugge was als in een Hollandse film. Bewoners die zich nieuwsgierig verzamelden voor de kerk. Korte toespraken van wethouder en bestuurders, het doorknippen van een lint en de fanfare die over de brug marcheert. De naam van de dorpswinkel? HENKS, een ode aan de man die zich dertig jaar lang heeft ingezet voor de leefbaarheid van het dorp en er alles aan heeft gedaan om die winkel te behouden. Hij is trots op Baambrugge én ook gewoon vrijwilliger van de dorpswinkel, maakt af en toe een ritje voor de bezorging van de boodschappen. Meer weten? Kijk op henksbaambrugge.nl en als je in de buurt bent van Abcoude, ga eens langs Baambrugge. Gezellig een bakje koffie, krantje en croissantje. Maar ook producten van Slagerij Pouw, Wispe Brouwerij, Grutto, Flowers By Tess en Jones Brothers Coffee Company en in het vriesvak vind je heerlijke pizza’s van Crosta & Mollica. Lekker wijntje erbij, helemaal goed.


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18