0d9a1fddab058dd61dab7e2f93d8d0366bcfa8f7fhttps://www.lekkermakkelijk.nl

Bewoners van Deinum kunnen dankzij Anna de boodschappen weer doen in het dorp

Zaterdag 28 oktober jl. was er een feestelijke opening van It Deinumer Winkeltsje van Anna Hoekstra. Voor de bewoners een opsteker na een 4 maanden zonder winkel in het dorp. De ondernemer die 15 jaar de supermarkt runde sloot begin van de zomer de deuren. Een grote teleurstelling voor veel klanten, maar nu kan iedereen weer de boodschappen doen op de vertrouwde plek in het Friese dorp vlakbij Leeuwarden.

Er zijn inmiddels mooie initiatieven in het land van dorpsbewoners die een plan opzetten voor behoud of terugkeer van een winkel in het dorp. In Deinum kwam het idee uit een andere hoek. Van de familie Hoekstra. Vader Marten en dochter Anna runnen een zorgboerderij, De Buorren in Blessum, niet ver van Deinum. Zij slagen er al jaren in om bewoners en cliënten een veilige plek te bieden. ‘Een dorp zonder winkel? Dat kan niet.’ Zij zien met de winkel in Deinum mogelijkheden binnen het dagbestedingsprogramma voor de bewoners van de boerderij, maar ook (jong-)volwassenen die in de omgeving wonen. ‘It Deinumer Winkeltsje biedt voor mee-werkers een laagdrempelig niveau en een passend programma aan. Het ontdekken en ontwikkelen van talenten staat centraal. Iedereen moet immers de kans krijgen om mee te kunnen doen in het dagelijks leven.’

Na de overname van het winkelpand op 1 september was het een drukte van belang. Met veel regelwerk en noeste arbeid op de winkelvloer heeft Anna met haar team en vrijwilligers het voor elkaar gekregen om de deuren weer te openen van de nieuwe winkel, It Deinumer Winkeltsje. Daar zijn de bewoners maar wat blij mee! Niet alleen de ouderen, maar ook de kinderen. Zij kunnen weer wandelend of met de fiets boodschappen doen in het eigen dorp. En voor de bewoners van het buitengebied is het ook fijn dat je met de auto of trekker niet meer naar Leeuwarden hoeft te rijden voor de boodschappen. It Deinumer winkeltsje vind je ook op facebook.


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18