0528509040c601c5f88ad113bc66522e27d2f3079https://www.lekkermakkelijk.nl

Het sociaal middelpunt van Zevenhoven

De leden en vrienden van de coöperatie Dorpsbelang Zevenhoven-Noordeinde zijn erin geslaagd om de leefbaarheid van het dorp te behouden en misschien wel te versterken met het behoud van de winkel in het dorp. Vanaf 6 januari is er een KEDI Dorpsmarkt in Zevenhoven, KEDI is de afkorting voor Kruideniers En Dorps Initiatief. De oprichting van de coöperatie en het idee voor KEDI kwamen voort uit de wens van Dirk en Kees Janmaat om in 2023 te stoppen met de Dagwinkel. Dirk wil gaan genieten van zijn pensioen en Kees gaat het ook wat rustiger aan doen.


In september is de coöperatie opgericht en inwoners hebben een financiële bijdrage geleverd via een renteloze obligatielening of donatie. Het afgelopen half jaar is er enorm hard gewerkt door heel veel vrijwilligers. Het klusteam werkte elke dinsdagavond aan onderhoud, nieuw schilderwerk en de elektra. In de eerste week van het nieuwe jaar was de supermarkt gesloten. De oude koelingen hebben plaats gemaakt voor nieuwe energiezuinige koelingen en vriezers en de huiskamer is ingericht. Hierin staat een grote hoge tafel met 10 verschillende gebruikte stoelen die door inwoners zijn aangeboden. Het symboliseert de saamhorigheid, net als de schilderijtjes en foto’s aan de wand, ook die zijn samengesteld uit een gemêleerde verzameling van aangeleverde ‘kunstwerkjes’.

Het is allemaal gelukt en zaterdag 6 januari is de nieuwe dorpsmarkt feestelijk geopend. Een nieuwe start betekent ook afscheid nemen van de Dagwinkel van Kees en Dirk. Kees is lid van het nieuwe team, maar de bewoners hebben afscheid kunnen nemen van Dirk, maar ook hij gaat niet weg uit het dorp. Dirk zal zich af en toe nog in de winkel laten zien als vrijwilliger.
Meer weten? Ga dan naar kedimarkt.nl of breng een bezoek aan Zevenhoven.


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18