070b69d3a06a5cdf1c944a71cfce3adf77d824b2bhttps://www.lekkermakkelijk.nl

Lekker lokaal

Alles wat je nodig hebt, gewoon bij je om de hoek!

Waarom zou je naar die grote supermarkt in de stad verderop rijden, als je gewoon bij je om de hoek alles vindt wat je nodig hebt? Net zulke goede aanbiedingen, net zo vers én met een veel persoonlijker service. Ontdek alle voordelen van de buurtwinkel. 

De buurtwinkel is veel meer dan de plek waar je ’s ochtends vers brood haalt of ’s avonds na je werk nog even snel naar binnen loopt voor het avondeten. Het is de plek waar je die aardige buurman van verderop tegenkomt. Waar je even tijd maakt voor een praatje en waar je de laatste nieuwtjes uit het dorp hoort. De plek die zorgt voor een gevoel van gemeenschap en verbondenheid. Kortom, de winkel is het kloppend hart van het dorp.

voordelige aanbiedingen

Veel mensen komen alleen in de buurtwinkel om even snel iets te halen wat ze vergeten waren, maar rijden voor hun weekboodschappen naar die grote supermarkt in de stad verderop. Ze denken dat het assortiment in een buurtwinkel kleiner, duurder of minder vers is dan in die grote supermarkt. Maar dit is een misverstand. Natuurlijk, de winkel is kleiner, dus je hebt misschien de keuze uit drie verschillende salades in plaats van twintig. Maar er is een compleet assortiment, dat bovendien meerdere keren per week vers wordt aangevuld. En door met alle buurtwinkels in te kopen via een gezamenlijke inkooporganisatie, blijven de boodschappen betaalbaar. Probeer het maar eens uit en doe je weekboodschappen vanaf nu in je eigen dorp. Dat kost nog minder tijd en brandstof ook.

Sociale contacten

Maar de buurtwinkel biedt nog meer voordelen. Vooral ouderen voelen zich steeds vaker eenzaam. Voor hen is het fijn om elke dag even naar de buurtwinkel te lopen. Voor de sociale contacten, maar ook voor de broodnodige beweging. Eenzaamheid is een groeiend probleem in álle generaties. In een tijd waarin ons sociale leven steeds meer naar een digitale omgeving verschuift, biedt de buurtwinkel een plek waar je mensen nog echt ziet en spreekt.

Steun voor de lokale economie

De eigenaar van de buurtwinkel is meestal een lokale ondernemer die met beide benen in de gemeenschap staat. Hij of zij kent veel klanten bij naam, weet wat er speelt in het dorp en maakt graag even tijd voor een praatje. De buurtwinkel speelt ook een cruciale rol in de lokale economie, bijvoorbeeld voor de werkgelegenheid. En lokale producenten krijgen hier de mogelijkheid om hun producten te verkopen en de concurrentie met de grote merken aan te gaan. 

Behouden voor het dorp

Gelukkig zien steeds meer mensen het maatschappelijk belang in van de buurtwinkel. Ze kiezen er heel bewust voor om hier hun boodschappen te doen, omdat ze willen dat de winkel behouden blijft voor het dorp. En als zo’n buurtwinkel toch verloren dreigt te gaan, komt vaak het hele dorp in actie. Want het is voor de leefbaarheid heel belangrijk dat er voorzieningen blijven.

Persoonlijker service

Dat is ook de reden dat veel plaatselijke sportverenigingen, clubs, kinderdagverblijven en bso’s hun boodschappen in de plaatselijke winkel halen. Want waarom zou je naar die grote supermarkt verderop rijden, als je in je eigen dorp alles vindt wat je nodig hebt? En waar de service bovendien persoonlijker en beter is? Ook de plaatselijke brandweer weet om deze redenen de buurtwinkel te vinden, zo blijkt uit het interview op de volgende pagina’s.

De voordelen van de buurtwinkel op een rijtje:

- Een compleet assortiment

- Verse producten

- Elke week scherp geprijsde aanbiedingen

- Lekker in de buurt

- Persoonlijke service

- Verkoop van regionale en lokale producten

- Belangrijk voor de gemeenschapszin en sociale contacten

- Steun voor lokale ondernemers

 

‘Door met alle buurtwinkels in te kopen via een gezamenlijke inkooporganisatie, blijven de prijzen laag’


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18