027949fe0738d455db6cad741e97a1c261d0ed3ffhttps://www.lekkermakkelijk.nl

Wij genieten als de gasten genieten

Als je op vakantie bent, is het fijn als je niet hoeft na te denken over de boodschappen. Daarom heeft Supermarkt ’t Veluwshof een breed assortiment en ruime openingstijden. Eigenaren Arnoud en Mireia zetten bovendien graag een stapje extra voor hun klanten.


Op Recreatiepark ’t Veluwshof in Hoenderloo beheren Arnoud de Haas en zijn vrouw Mireia Campos Canudas de supermarkt. Van half maart tot eind oktober zijn ze dagelijks geopend. “We hebben bewust heel ruime openingstijden, want we vinden dat mensen in de vakantie de tijd mogen vergeten. Bij ons kunnen ze hun boodschappen doen op het moment dat dat het best uitkomt. In de zomer zijn we ook ’s avonds open, dan komen mensen vaak nog voor een ijsje of een koude fles wijn. Vooral als het mooi weer is”, vertelt Arnoud. 

Leuke sfeer

Werken in een supermarkt op een vakantiepark is wel wat anders dan in een reguliere supermarkt. Mireia: “Mensen komen ’s ochtends iets halen voor ontbijt en lunch en komen dan ’s middags nog een keertje terug om te bedenken wat ze ’s avonds willen eten. De klanten vaak hebben alle tijd voor een praatje. Dat geeft een heel leuke sfeer. Op het park staan veel vaste gasten die we inmiddels goed kennen. We zijn wel echt een supermarkt, we bieden heel bewust alle assortimentsgroepen aan. Vaak zijn mensen verbaasd over wat ze bij ons allemaal kunnen kopen.”

Mooi gevuld

Gastvrijheid is voor Arnoud en Mireia heel belangrijk, dat geven ze hun medewerkers ook mee. Daarnaast zorgen ze dat de winkel schoon is en dat er altijd voldoende voorraad is. Arnoud: “Een paar keer per week komt onze groothandel Van Tol Retail de producten leveren. Ik heb met ze afgesproken dat ze dit vóór opening doen, zodat we alles mooi gevuld hebben zodra de klanten komen. Dit geeft een mooi beeld en geeft onszelf rust. We kunnen er dan helemaal zijn voor de klanten.”

Way of life

In de zomer hebben Arnoud en Mireia weinig vrije tijd, maar dat vinden ze niet erg. “Het is een way of life”, vindt Arnoud. “We houden ervan om hard te werken en we genieten als de gasten genieten. In de zomer gaat de winkel vóór ons sociale leven, maar dat halen we in de wintermaanden wel in.”

Top team

Arnoud en Mireia hebben in het voor- en naseizoen ongeveer zes personeelsleden en in het hoogseizoen het dubbele. In het hoogseizoen zitten daar vaak ook jongeren tussen die met hun familie op de camping staan. Arnoud: “Sommigen van hen komen hier elke zomer weer werken. Ik rooster ze maximaal zes uur per dag in, zodat ze ook nog wat vrije tijd overhouden. Mireia en ik zorgen wel altijd dat ten minste een van ons aanwezig is in de winkel.” Ook de samenwerking met de eigenaar van de camping, Michel van Meerten, is goed. Arnoud: “Elke zondagochtend drinken we samen koffie en spreken we samen de vorige en komende week door. We hebben dezelfde kijk op gastvrijheid. Met de supermarkt zijn we echt het verlengstuk van de service op het park.”

Stapje extra

Arnoud en Mireia zetten graag een stapje extra voor hun klanten. Zo is er de mogelijkheid om een barbecuepakket op maat te laten samenstellen. Arnoud: “Pas was er ’s middags een mevrouw in de winkel die voor dezelfde avond een barbecuepakket wilde. Dat is voor ons iets te kort dag. Ze heeft toen zelf vlees en sausjes uitgezocht en ik bood haar aan dat ze onze barbecue mocht lenen. Ze ging helemaal blij terug naar haar chalet. Dat is onze kracht: we verkopen niet graag ‘nee’, maar bekijken altijd of we op een andere manier toch van dienst kunnen zijn.”

 

‘De supermarkt is toch een soort visitekaartje van onze camping.’


OndernemersKijk hier voor meer portretten

In ieder nummer van Lekker Makkelijk het verhaal van een ondernemer en vaak zijn gezin. Met plezier en vakmanschap bieden zij, dag in dag uit, klanten...

OndernemersOok een favoriete ondernemer?

Ben je ook zo blij met je melkboer, de kruidenier, buurtsuper, rijdende winkel of die vriendelijke dame van de campingwinkel? Stuur de redactie een be...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18