0952cabdfa18e31f088a50894f24b879d43d070b6https://www.lekkermakkelijk.nl

Oranje sportzomer

Voor sportliefhebbers wordt het een topzomer! Van het EK Voetbal tot de Olympische Spelen, we rollen van het ene oranje feestje in het andere. 


Het EK Voetbal is dit jaar in Duitsland en de Olympische Spelen zijn in Frankrijk. Het grote voordeel daarvan is, dat de meeste wedstrijden overdag en ’s avonds te zien zijn. Je hoeft dus niet midden in de nacht je wekker te zetten voor die ene belangrijke wedstrijd. Wel vindt een aantal wedstrijden precies rond etenstijd plaats. Maar met een slimme planning en een beetje voorbereiding, hoeft dat geen enkel probleem te zijn.

Met het bord op schoot

Kook bijvoorbeeld op een dag dat je voldoende tijd hebt een extra portie pasta en maak daar op een ‘wedstrijddag’ een snelle pastasalade van. Warm in de rust of tussen twee onderdelen op de Spelen door een kant-en-klaar soepje op en zet wat stokbrood en smeersels op tafel. Met het bord op schoot eten mag tijdens de sportzomer! Ook een goed idee: steek in de rust de barbecue vast aan, dan is-ie na de wedstrijd precies op temperatuur.

Altijd voldoende in huis

Ga je de wedstrijden met vrienden of buren kijken? Spreek dan af dat iedereen iets te eten en te drinken meeneemt. Bij last minute wijzigingen in de plannen loop je snel even naar de buurtwinkel, zo heb je altijd voldoende in huis. Dan staat dát een oranje feestje in ieder geval niet in de weg!

Oranje snacks

Met een uitgebreide verzameling oranje snacks op tafel, verhoog je de oranjekoorts nog net iets meer. Je kunt denken aan:

  • oranje snackpaprika’s
  • nacho’s met cheddarkaas
  • zelfgemaakte hummus met pompoen erdoor
  • paprikachips
  • borrelnootjes
  • worteltjes (tip: rooster ze even in de oven met wat olie, honing en komijn)
  • fruitspiesjes met mango, perzik en mandarijn

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18