
In de kas bij Jonathan Karpathios
Voor deze reportage hebben we ons laten inspireren door het kookboek ECHT ETEN van Jonathan Karpathios. Het heeft de publieksprijs voor het Kookboek van het jaar 2013 ontvangen. De groenten in zijn gerechten komen uit zijn kwekerij Eerlijke oogst in Aalsmeer. Daar hebben we een kijkje genomen en met weinig middelen heb je daar een hele leerzame, gezellige en smakelijke middag. Helemaal als je ook nog eens kunt genieten van gerechten die door Jonathan en zijn team van Restaurant Vork & Mes in Hoofddorp zijn bereid.
“Goed eten trek je uit de grond”, aldus Jonathan.
Heel wat mensen weten niets van de herkomst van de producten waarmee zij in de keuken aan de slag gaan. Maar gelukkig is eerlijk eten helemaal hip en happening. Steeds liever koken we met seizoensgebonden groenten, kruiden uit je eigen tuin, en vlees van dieren die met respect zijn behandeld. En dat is precies waar Jonathan Karpathios vol overgave voor staat en voor pleit. Sterker nog, in zijn restaurant Vork & Mes – gelegen in het Haarlemmermeerse bos in Hoofddorp – kookt hij nagenoeg uitsluitend met ingrediënten uit zijn eigen kwekerij. Hij brengt zijn passie over aan anderen die net als hijzelf met hart voor de natuur en hart voor zichzelf echt eten op tafel willen. Ingrediënten die geteeld zijn met kunstmatige ingrepen of toevoegingen zijn dan ook absoluut not done. Jonathan teelt zijn groenten en kruiden dan ook lekker zelf, in zijn prachtige kas. Kan-ie elk moment oogsten en eerlijk en echt eten bereiden voor zijn gasten in Vork & Mes. Lekker dicht bij de natuur en supergezond.
De sfeerreportage in deze Lekker Makkelijk, gemaakt in de kas van Jonathan Karpathios, zal je ongetwijfeld inspireren tot echt eten. Voor meer informatie en inspiratie kijk je op www.jonathankarpathios.nl.