0d7ed1138c8c9b7781d4414cada4a8ff78a1238a1https://www.lekkermakkelijk.nl

Tartaar van zalm met garnalen

Voorgerecht - Feest - 4 personen - 30 minuten

Bereiding

Snijd de zalm in kleine blokjes. Snipper de sjalotjes en snijd 1 teen knoflook fijn. Doe dit samen in een kom en doe daarbij de kappertjes, tamari, dille en het citroensap van een halve citroen. Proef even en voeg naar smaak wat peper toe. Pers de andere teen knoflook in wat olie in een koekenpan en bak hier op middelhoog vuur de garnalen in een paar minuten gaar en een beetje bruin. Pak een bakring/servering in de gewenste serveer grootte. Leg deze op een mooi bord. Doe met een lepel de zalmtartaar in de servering en druk een beetje aan. Haal dan de servering weg. Leg op de zalmtartaar en eromheen wat rucola en bovenop de tartaar de grote garnalen. Garneer nog met wat (verse) dille. Smakelijk!

Ingrediƫnten

  • 300 gr zalmfilet
  • 12 grote garnalen
  • 2 el kappertjes
  • 2 sjalotjes
  • 2 lente-uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 citroen
  • 2 el sojasaus
  • 2 tl dille
  • 75 gr rucola

Receptnummer: 1531


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18