00ff238a2c0191efe3cbbabee39386bc651a71a46https://www.lekkermakkelijk.nl

Witlofsalade met sinaasappel en walnoot

Voorgerecht - Kerst - 4 personen - 20 minuten

Bereiding

Zet de veldsla op ijswater. Roer de azijn, olijfolie en honing erdoor en breng de dressing op smaak met peper en zout. Proef en voeg eventueel meer balsamico en olijfolie toe. Breek de kaas in stukjes. Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees, snijd ze in dunne plakken en halveer deze. Pel de blaadjes van de rood- en witlof. Laat de veldsla goed uitlekken. Rangschik veldsla, lof, sinaasappel en kaas op een grote schaal, of apart op bordjes. Bestrooi met de walnoten, bieslook en geschaafde parmezaan.

Ingrediƫnten

  • 3 perssinaasappels
  • 4 stronken witlof
  • 150 gr geitenkaas of Castello blauwe kaas
  • 100 gr Parmezaan kaas
  • 25 gr bieslook
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 2 el walnootolie
  • 1 tl dijonmosterd
  • 1 el honing
  • 100 gr walnoten
  • veldsla

Receptnummer: 1533


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18