0ceaff040fe844db51277c207f1393b08f3b5b811https://www.lekkermakkelijk.nl

Blauwe kaas met fruit

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Nagerecht - Feest - 6 personen - 20 minuten

Bereiding

Schil de peren en laat het steeltje eraan zitten. Snijd het kroontje aan de onderkant eruit en zet ze op met de wijn, port, honing, steranijs, kaneel en in stukken gesneden sinaasappel. Laat de stoofperen afgesloten zachtjes in 1 à 1½ uur gaar stoven. Giet de helft van het stoofvocht eruit en kook dat in tot siroop. Rooster de sneetjes rozijnenbrood licht en leg er een stuk kaas op. Zet er een stoofpeer bij giet er wat siroop over en strooi er wat noten bij.

Ingrediënten

  • 6 stoofperen (Gieser Wildeman)
  • ca. 250 ml rode wijn
  • ca. 250 ml rode port
  • 1 el honing
  • 1 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • ½ sinaasappel
  • 6 sneetjes rozijnenbrood
  • ca. 300 g zachte blue stilton
  • handje walnoten

Receptnummer: 1541


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18