0b112eccce2ce1c0f6edca2cfa9c6fdfa3f9e2af5https://www.lekkermakkelijk.nl

Frisse zandtaartjes

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Nagerecht - Lente - 6 personen - 20 minuten

Bereiding

Doe de bloem, boter, poedersuiker en een mespunt zout in de keuken machine en pulse het tot er kruimels ontstaan. Voeg 2 eetlepels ijskoud water toe en pulse kort tot een soepel deeg. Haal de deeg bal uit de kom en verpak deze in bakpapier. Laat het 10 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 175ºC. Verdeel het deeg in 6 balletjes en druk met je duim het deeg in de vormpjes. Prik de bodems royaal in met een vork. Leg in elk een vierkant velletje bakpier en strooi er blindbak vulling in zoals gedroogde bonen. Zet ze op een taartrooster en bak ze in 10 minuten voor. Verwijder de blindbakvulling en bak ze nog verder 8 minuten goud bruin. Was de rabarberstengels en snijd ze in stukken van circa 4 cm. Doe ze samen met de suiker, vanillemerg en het sinaasappelsap in een pan en breng aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken en laat afkoelen. Haal de zandtaartbodems uit de oven. Laat ze 5 minuten afkoelen en haal ze uit de vorm. Tik hiervoor met de rand van de vormpjes tegen het aanrecht zo laten ze makkelijk los. Laat ze verder helemaal afkoelen. Verdeel voor het serveren de losgeklopte mascarpone over de zandtaartbodems. Schep hierop de rabarber. Garneer met de kleine aardbeitjes en de pistachenootjes.

Ingrediënten

  • 150 gr gezeefde bloem
  • 75 gr roomboter
  • 50 gr poedersuiker
  • 500 gr rabarber
  • 100 gr basterdsuiker
  • merg van een vanillestokje
  • 250 ml sinaasappelsap
  • 150 gr mascarpone
  • 100 gr kleine aardbeitjes
  • 50 gr grof gehakte pistachenootjes
  • klein mespuntje zout

Receptnummer: 1734


Reageren


Meer smakelijke recepten

Perentaartjes en scroppino

Voor de perentaartjes: Oven voorverwarmen op 180 °C. Meng in de keukenmachine de eieren en het amandelspijs tot een vloeibaar geheel. Verdeel dit ov...

Tiramisu

Klop de slagroom met de fijne kristalsuiker in een ruime kom bijna stijf met een handmixer. Maak de mixer schoon. Splits de eieren voor de eierdooiers...

Worteltaart met dadels, hazelnoten, koffieglazuur en wortellint

Verwarm de oven voor op 165 graden. Rooster de hazelnoten samen met 1 eetlepel boter goudbruin. Laat afkoelen en hak ze fijn. Mix de eieren met de s...

Zandkoekjes

Kneed alle ingrediënten tot een samenhangend deeg. Vorm er een bol van omwikkel met plasticfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten. Rol het d...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18