003110ca1b2a50a4b8668469b167631dd3de8dcfchttps://www.lekkermakkelijk.nl

Zomerfruittaart met banketbakkersroom

Taart met de fruit van de zomer. Heerlijk fris.

Nagerecht - Zomer - 8 personen - 40 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160ºC. Maak eerst het korstdeeg. Doe hiervoor de bloem, blokjes boter, mespunt zout en de poedersuiker in de keukenmachine. Draai tot dat het een structuur van zand heeft, voeg dan de eidooiers en het citroensap toe en meng nogmaals tot dat er een bal van deeg vormt. Haal dan onmiddellijk uit de mengkom. Kneed even door met koele handen. Duw het deeg met je vingers stevig in de taartvorm. Duw met de duimen ook goed de randen van de taartvorm aan. Prik allemaal gaatjes met een vork in de bodem. Zet de vorm in de oven en bak de bodem in 25 minuten goudbruin. Maak ondertussen de banketbakkersroom. Breng hiervoor de melk en de slagroom aan de kook met de helft van de suiker en het merg van het vanillestokje. Mix in een mengkom de eidooiers los met de rest van de suiker en de maïzena. Voeg nu al mixend de helft van de kokend melk in een dun straaltje bij het eidooier mengsel. Pak nu een garde en schenk dit al kloppend bij de kokende melk in de pan. Het wordt langzaam een dikke vla. Breng kloppend rustig aan de kook en laat 1 minuut al kloppend doorkoken. Klop de boter erdoor. Zet de pan in een koude bak met water en laat al kloppend afkoelen tot de room lauw is. Leg er een velletje plastiek folie op en laat in de ijskast opstijven. Haal de taartbodem uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Haal uit de vorm en laat verder helemaal afkoelen. Verdeel voor het serveren de banketbakkersroom over de taart. Garneer met het fruit, pistachenootjes, blaadjes munt en poedersuiker. Feest. Lekker met een glaasje prosecco.

Ingrediënten

  • 300 gr bloem
  • 60 gr poedersuiker
  • Mespuntje zout
  • 185 gr boter
  • 2 eidooiers
  • 2 el citroensap
  • 175 ml melk
  • 175 ml slagroom
  • 100 gr suiker
  • merg van 1 vanillestokje
  • 30 gr maïzena
  • 4 eidooiers
  • 25 gr boter
  • plastic huishoudfolie
  • 500 gr vers seizoensfruit naar keuze
  • abrikozen, perzik, aardbeien, blauwe bessen, frambozen, kersen, aalbessen
  • 70 gr geroosterde pistachenootjes
  • blaadjes van 4 takjes munt
  • poedersuiker

Receptnummer: 1868


Reageren


Meer smakelijke recepten

Broodtaart met gedroogd fruit

Voorbereiden 20 minuten - oventijd 90 minuten Snijd het gedroogde fruit in stukjes. Hak de sukade fijn. Klop het ei los. Scheur het brood in stukken ...

Citroentaart

Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de boter met de poedersuiker en de bloem in de keukenmachine en laat 10 sec draaien. Neem het deeg uit de machine ...

Fruittaartje

Verwarm de oven volgens de instructie op de verpakking van het bladerdeeg. Neem zes plakjes plakjes bladerdeeg, laat ze ontdooien en leg ze als een pa...

Fruittaart met appels en peren

Verwarm de oven voor op 175 graden. Laat de plakjes filodeeg ontdooien, smeer een taartvorm in met roomboter en bedek de bodem en de zijkanten met de...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18