0a651ce67234bade279dc0595fa3b3ac5e8dda62chttps://www.lekkermakkelijk.nl

Herfstsoep met pompoen, knolselderij, pastinaak en appel

Voorgerecht - Herfst - 6 personen - 60 minuten

Bereiding

Maak de groenten schoon. Snijd de uien in ringen en snijd de pompoen, appel, knolselderij en pastinaak in stukken. Smelt de boter en voeg de uienringen toe. Laat 5 minuten fruiten op halfhoog vuur. Voeg de stukken groenten, de knoflookplakjes, de kerriepoeder en de laurierblaadjes toe en bak 3 minuten mee. Blus af met de kippenbouillon en de azijn. Laat 20 minuten zachtjes koken. Voeg eventueel wat peper of zout toe. Maak ondertussen de ovengebakken Serranoham. Verwarm de oven op 175ºC. Leg de plakjes ham op een met bakpapier beklede bakplaat. Kwast de ham aan beiden zijden in met wat olijfolie. Strooi er het venkelzaad of komijnzaad over. Bak de ham in 15 minuten crispy. Voor de pastinaakchips. Verwarm een halve liter zonnebloemolie in een diepe pan. Schil met een kaasschaaf of dunschiller lange linten van de pastinaak. Frituur de linten in de hete olie in 2 minuten krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zeezout. Serveer de soep met de ovengebakken ham en de pastinaakchips.

Ingrediënten

  • 1 kleine pompoen
  • 2 grote uien
  • 5 pastinaken
  • 1 kleine knolselderij
  • 2 appels
  • 2 teentjes knoflook in plakjes gesneden
  • 4 laurierblaadjes
  • 1 el kerriepoeder
  • 2 ltr kippenbouillon
  • 75 gr boter
  • 1 el azijn
  • 100 gr Serranoham
  • 2 el olijfolie
  • 1 el venkelzaadjes of komijnzaadjes.
  • Zonnebloemolie om te frituren

Receptnummer: 1928


Reageren


Meer smakelijke recepten

Herfstsalade

Halveer de peren in de lengte, verwijder de klokhuizen en snijd in blokjes. Halveer de champignons en snijd de ui in halve ringen. Verhit de olie in e...

Knolselderij-peersoep

Schil de knolselderij, aardappels en 2 peren en snijd ze in blokjes. Snijd de uien in dunne ringen en fruit ze in 10 minuten zachtjes in 25 gram boter...

Pompoensoep

Was de pompoen, halveer deze en haal de pitjes en zaadlijsten eruit. Snijd hierna in grote stukken en doe ik grote kom. Meng hier de teen geplette kno...

Pompoensoep met maïs

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de pompoen in grote stukken en verdeel ze over bakpapier op een bakplaat, sprenkel er 1,5 el van de olie over en...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18