00b0017dbabc440b50613edbdff69ea7b3a946f2ehttps://www.lekkermakkelijk.nl

Appeltaart met herfstfruit en noten

Nagerecht - Herfst - 12 personen - 70 minuten

Bereiding

Doe het bakmeel, suiker, zout en boter in de mengkom van de keukenmachine en pulse kort tot kruim. Voeg het ei toe en pulse tot een deegbal. Haal het deeg uit de kom en wikkel het in bakpapier. Laat een uur rusten. Was het fruit en droog het. Halveer de peren, snijd de appels in vieren, ontpit de pruimen, en halveer ze. Meng het fruit met de citroensap en rasp. Stap 1. Zorg dat alle ingrediënten binnen handbereik zijn. Stap 2. Druk het deeg uit in het bak blik. Stap 3. Prak het spijs samen met de crème fraîche met het sinaasappel rasp tot een smeuïge crème. en verdeel over het deeg. Stap 4. Verdeel de stukken fruit Stap 5. Stooi kristalsuiker over het fruit Stap 6. Verwarm de oven voor op 170ºC. Dek af met aluminiumfolie en schuif het bakblik in de oven. Bak het in circa 40 minuten bijna gaar. Verwijder dan de folie en strooi de noten erover. Bak verder zonder folie 25 minuten goudbruin. Klop ondertussen de slagroom lobbig met 2 el suiker en 2 tl kaneel poeder. Serveer de kaneelroom bij de lauwwarme appeltaart. Lekker met veel café lattés en glaasje notenlikeur.

Ingrediënten

  • 4 peren
  • 4 appels
  • 6 pruimen
  • sap en rasp van een citroen
  • rasp van een halve sinaasappel
  • 150 gr gemengde noten
  • 2 pakjes amandelspijs
  • 400 gr zelfrijzend bakmeel
  • 150 gr witte basterdsuiker
  • 500 ml slagroom
  • 200 ml crème fraîche
  • 200 gr boter
  • 1 ei
  • 1 el kaneelpoeder
  • flinke mespunt zout

Receptnummer: 1945


Reageren


Meer smakelijke recepten

Amandel-bosbessen- pannenkoekjes

Doe alle ingrediënten voor het beslag in een grote kom of pan en pureer alles luchtig met de staafmixer (handmatig kan natuurlijk ook, maar ik doe er...

Bladerdeegtaartjes met stoofpeertjes en spijs

Verwarm de oven op 200 graden. Prak de spijs samen met de crème fraîche en sinaasappelschil. Snijd uit vier plakjes bladerdeeg vier cirkels. Snijd u...

Clafoutis met rabarber

Verwarm de oven voor op 175ºC. Snijd de rabarber in stukken van 3 cm. Schep ze om met 50 gram van de basterdsuiker en de vanillesuiker. Klop de crèm...

Fruittaart met appels en peren

Verwarm de oven voor op 175 graden. Laat de plakjes filodeeg ontdooien, smeer een taartvorm in met roomboter en bedek de bodem en de zijkanten met de...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18