0a4ab9669ddb1d86a7a75778436bc325a8bbc0d5ehttps://www.lekkermakkelijk.nl

Boeuf bourguignon

Hoofdgerecht - Winter - 6 personen - 250 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150ºC. Halveer de paddenstoelen of champignons. Snijd de sjalotjes fijn en bak ze met de spekjes in circa 5 minuten lichtbruin. Wrijf het vlees in met olie en braad het rondom bruin op hoog vuur. Haal het vlees uit de pan en verdeel het in een ovenvaste braadpan of -schaal. Voeg de spekjes met sjalotjes toe en alle andere ingrediënten. Breng op smaak met peper en zout en voeg water toe tot het vlees onderstaat. Dek af met aluminiumfolie en stoof in circa 180 minuten gaar. Neem dan het vlees uit de pan, en snijd de stukken in plakjes. Breng de saus op de gewenste dikte door het op hoog vuur in te laten dampen en voeg dan de stukje vlees weer toe.

Ingrediënten

  • 1500 gr runderstoofvlees
  • 60 gram spekblokjes
  • 350 gr sjalotjes
  • 200 gr gemengde paddestoelen of champignons
  • 1 el tomatenpuree
  • 400 gr tomaatblokjes
  • 200 ml rode wijn
  • bosje vers tijm
  • 1 runderbouillonblokje
  • 2 laurierblaadjes
  • 5 el olijfolie
  • peper en zout uit de molen

Receptnummer: 2008


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18