0ad639c0f959a858e61c160bfcbfb9b8d704e0cc9https://www.lekkermakkelijk.nl

Kerst tulband met sinaasappel bitterkoekjes

Nagerecht - Kerst - 10 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150 graden, hete lucht oven op 140 graden. Schep de Amaretto door de stukjes bitterkoekjes en laat ze 10 minuten zachter worden. Mix de boter met de suiker, mespunt zout, vanillemerg en de geraspte sinaasappelschil met de mixer 3 minuten romig. Voeg nu één voor één de eieren toe. Meng de bloem met het bakpoeder. Schep het bloemmengsel en sinaasappelsap er in 4 gedeeltes door. Meng tenslotte de geweekte bitterkoekjes erdoor. Schep het beslag in de goed ingevette tulbandvorm. Bak de tulband een richel onder het midden van de oven en bak de tulband in 65 à 70 minuten goudbruin. Test na 60 minuten met en satéprikker in het deeg of hij er schoon uit komt anders nog wat langer bakken. Haal de tulband uit de oven en laat hem 10 minuten afkoelen. Stort hem dan op een rooster en laat verder afkoelen. Bestuif hem met poedersuiker.

Ingrediënten

  • 6 bitterkoekjes in hele kleine stukjes geknipt
  • 4 el Amaretto
  • 250 gr zachte roomboter
  • 225 gr suiker
  • flinke mespunt zout
  • merg van 1 vanillestokje
  • rasp en sap van een schoongeboende sinaasappel
  • 300 gr bloem
  • 3 tl bakpoeder
  • poedersuiker
  • Extra - mengkom, mixer, tulbandvorm

Receptnummer: 2076


Reageren


Meer smakelijke recepten

Cranberry jellys

Week de gelatineblaadjes 10 minuten voor in koud water. Roer de suiker en sinaasappelsap door het cranberry sap tot de suiker is op gelost. Breng 100 ...

Perentaartjes en scroppino

Voor de perentaartjes: Oven voorverwarmen op 180 °C. Meng in de keukenmachine de eieren en het amandelspijs tot een vloeibaar geheel. Verdeel dit ov...

Spiced glühwein

Boen de sinaasappel en mandarijnen goed schoon. Snijd de sinaasappel en mandarijn in plakken. Doe 0,25 liter van de wijn samen met de mandarijn, sinaa...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18