006deb0436c90933ee278764ca669630709e97175https://www.lekkermakkelijk.nl

Lauwwarme maaltijdsalade met knolselderij, appel, ham en oude kaas

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 45 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180ºC. Was de knolselderij, snijd in plakken van circa 2 cm en snijd de schil eraf. Was de appel, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Schil de ui en snijd hem in dikke parten. Leg de plakken knolselderij op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de partjes appel en ui eromheen. Hak het venkelzaad wat fijner en gris de blaadjes van de takjes tijm. Verdeel over de bakplaat. Maal er ook nog wat versgemalen zout en peper over. Lepel tenslotte de gesmolten boter erover. Zet de bakplaat in het midden van de oven. Bak in 25 minuten goudbruin. Draai halverwege de baktijd de knolselderij plakken, partjes appel en ui even om. Kook ondertussen de eitjes halfzacht. Maak de dressing, doe alle ingrediënten in een jampotje, schroef de deksel erop en schud krachtig heen en weer. Haal de bakplaat uit de oven. Leg de slabladeren in een mooie schaal, schik de plakken knolselderij en leg daarop de appel en ui. Schik de eitjes gehalveerd ertussen, maak roosjes van de plakjes achterham en verdeel die. Strooi de pompoenpitten erover en flinters oude kaas. Serveer de dressing in een kommetje erbij.

Ingrediënten

  • 1 selderijknol
  • 2 elstar appels
  • 2 grote ui
  • half kropje bladsla versgemalen
  • peper en zout
  • 50 gr gesmolten boter
  • 1 el venkelzaad, 4 takjes tijm
  • 4 kleine scharreleitjes
  • 100 gr achterham
  • 25 gr geroosterde pompoenpitjes
  • klein stukje extra oude kaas
  • Voor de dressing:
  • 2 el koolzaadolie,
  • sap van een halve citroen
  • 1 tl Dijon mosterd, 1 t1 honing
  • 1 sjalotje fijngehakt
  • 1 teentje knoflook gehalveerd
  • Extra - bakplaat, bakpapier

Receptnummer: 2167


Reageren


Meer smakelijke recepten

Biefstuk met pasta, paddenstoelen, spruitjes en gebakken vijgen

Haal de biefstukken 1 uur van tevoren uit de koelkast. Bestrooi ze met wat peper en de fijngehakte rozemarijn. Kook de spruitjes 3 minuten voor en laa...

Biefstuk met warme salade

Rooster de pijnboompitten in een droge pan totdat ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in partjes. D...

Boerenomelet

Klop in een kom de eieren los met zout en peper naar smaak. Bak de groenten kort in de koekenpan met een scheutje olijfolie. Schenk het eimengsel in d...

Broccoli-bloemkoolgratin

Verwarm de oven voor op 220°C. Verwijder de stronk van de broccoli en verdeel in roosjes. Doe hetzelfde met de bloemkool. Zet de bloemkool- en brocco...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18