09cb89b3d3445b0a77651c8ad45a1b18de32a3dd0https://www.lekkermakkelijk.nl

Broccoli-spinaziesoep met falafel spiesjes

Voorgerecht - Lente

Bereiding

Snij kleine roosjes van de broccoli en hak de steel in grove stukken. Verhit de groentebouillon en kook de roosjes net gaar. Haal de roosje uit de bouillon en zet apart. Kook de broccolisteel in de bouillon, voeg zodra ze gaar zijn de spinazie toe en laat hem slinken. Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde massa, doe terug in de pan en houd warm (je kunt de soep 's zomers ook gekoeld serveren). Bak de falafel mooi bruin in wat olijfolie en pureer het amandelschaafsel voorzichtig in een droge koekenpan. Verdeel vervolgens de soep over mooie soepkommen en garneer met broccoliroosjes, het amandelschaafsel, de zilveruitjes en de falafel spiesjes.

Ingrediƫnten

  • 1 broccoli
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 zak spinazie
  • 1 pak Maza falafel
  • olijfolie
  • 50 gr amandelschaafsel
  • 2 el zilveruitjes
  • Extra: staafmixer, spiesjes

Receptnummer: 2477


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18