0604b7ab6f4490d085ec669a0181946bc4cf4396bhttps://www.lekkermakkelijk.nl

Patatas Bravas

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Bijgerecht - Zomer - 4 personen - 40 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed de bakplaat met het bakpapier. Was de aardappels en snijd ze in vieren en vervolgens in blokjes. Meng de gerookte paprikapoeder, uitgeperste knoflook, peterselie, rozemarijn, zout en peper goed door elkaar. Leg de aardappelblokjes op een bakplaat, giet de paprikaolie over de aardappelblokjes en hussel alles goed door elkaar. Rooster ze 25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Schep ze om de 8 minuten om. Serveer ze met aioli en pittige tomatensaus. De tomatensaus maak je zo: Fruit in een royaal laagje Spaanse olijfolie, 1 fijngehakte ui, een halve fijngehakte Spaanse peper zonder zaadjes, 1 el rozemarijn, 2 laurierblaadjes, 2 teentjes uitgeperste knoflook gedurende 2 minuten. Voeg 1 blik gepelde tomaten toe en bak ze even mee. Plet met de spatel de tomaten stuk. Voeg 2 el balsamicoazijn toe en 1 eetlepel honing. Laat de saus 15 minuten op zacht vuur inkoken. Laat de saus afkoelen. Deze saus is heerlijk bij de patatas bravas, maar ook op brood bij kip of vis.

Ingrediënten

  • 1 kilo vastkokende aardappels
  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • 4 teentjes uitgeperste knoflook
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 3 el fijngehakte rozemarijn
  • 4 laurierblaadjes
  • 6 el Spaanse olijfolie
  • versgemalen zeezout en peper
  • extra: bakplaat en bakpapier

Receptnummer: 2489


Reageren


Meer smakelijke recepten

Empanadas met tonijn, ei en paprika

Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg op de bakplaat de deegplakjes met 2 cm tussenruimte van elkaar. Haal van elk pl...

Patatas Bravas

Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed de bakplaat met het bakpapier. Was de aardappels en snijd ze in vieren en vervolgens in blokjes. Meng de geroo...

Tapasbroodjes met manchego kaas en geroosterde druiven uit de oven

Verwarm de oven voor op 200ºC. Was de druiven goed en dep ze droog. Leg ze in een ovenschaal en schenk de olijfolie erover. Voeg zout en peper toe. Z...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18