0d008adb8787ec12d3616639d779ca55eb57f7fechttps://www.lekkermakkelijk.nl

Huisgemaakte zadencrackers

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Tussengerecht - Herfst

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150ºC. Houd 2 eetlepels van het sesamzaad en 2 eetlepels van de zonnebloempitten en pompoenpitten apart. Meng de rest met het amandelmeel, de gesmolten boter, het zeezout en het water. Meng alles goed door elkaar. Bekleed een bakblik met een vel bakpapier. Druk het deeg uit tot een dunne laag. Strooi de achtergehouden sesamzaden en pitten erover. Schuif het bakblik 20 minuten in de oven. Snijd met een scherp mes lijntjes voor de crackertjes. Zet het bakblik weer in de oven en bak de crackertjes nogmaals 25 minuten goudbruin.

Ingrediënten

  • 40 gr sesamzaad
  • 20 gr fijngehakte hazelnoten
  • 30 gr pompoenpitten
  • 40 gr zonnebloempitten
  • 50 gr amandelmeel
  • 1 tl versgemalen zeezout
  • 4 el roomboter gesmolten
  • 125 ml water

Receptnummer: 2659


Reageren


Meer smakelijke recepten

Chocoladeflikken met noten, tijm en granaatappel

Hak de chocolade in stukjes en doe het samen met de boter in een glazen kom. Hang de kom in een pannetje met kokend water. Het water mag de kom niet r...

Chocoladetaart met stoofpeertjes

Doe de bloem, boter, zout, vanillesuiker en basterdsuiker in de mengkom van de keukenmachine en draai kort tot het een korrelig deeg is. Voeg dan de e...

Huisgemaakte chocoladespreads

Bereidingswijze van de melkchocoladepasta met kaneel en vanille: Hak de chocolade fijn en doe het samen met de rest van de ingrediënten in een glaze...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18