0c4ccb3881a1594d0375a09285df43751766faabehttps://www.lekkermakkelijk.nl

Stoofschotel met bokbier

Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 20 minuten

Bereiding

Snijd het vlees in stukjes van 2 Ć” 3 centimeter. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit op hoog vuur de boter in een braadpan. Voeg, als de boter gesmolten is, het vlees toe. Bak het vlees op middelhoog vuur in 10 minuten rondom bruin. Snijd de uien in stukken, voeg ze toe aan het vlees en bak nog 5 minuten. Schenk het bier erbij. Voeg de kruidnagels, foelie en de laurierblaadjes bij het vlees. Breng het geheel aan de kook, voeg peper en zout naar smaak toe. Leg een deksel op de pan en stoof het vlees 180 minuten op laag vuur. Schil de knolselderij, snijd in blokjes van 2 centimeter en voeg ze toe. Ontbijtkoek in blokjes snijden en ook toevoegen. Laat het geheel nog 60 minuten stoven. Volg voor de bereiding van de pandanrijst de aanwijzingen op de verpakking. Dan rijst verdelen over de borden en het vlees bijscheppen.

Ingrediƫnten

  • 500 g runderlappen
  • 50 g boter
  • 5 kleine uien
  • 2 flesjes bokbier
  • 10 kruidnagels
  • 2 stukjes foelie
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 plakken ontbijtkoek
  • 500 g knolselderij
  • 300 g pandanrijst

Receptnummer: 273


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18