0e79e04e0d76717adb57da0c89f6981445931e85dhttps://www.lekkermakkelijk.nl

Mokka kaneel mousse

Nagerecht - Kerst - 4 personen - 20 minuten

Bereiding

Klop 300 ml van de slagroom stijf met de slagroomversteviger, de vanille suiker en 1 eetlepel basterdsuiker. Schep de stijve room in de spuitzak en leg hem in de koelkast tot gebruik. Doe de mascarpone met de koffiepoeder, kaneelpoeder en de rest van de basterdsuiker in een mengkom. Mix het met de rest van de slagroom tot een romige mousse. Verdeel de mousse over vier mooie glazen. Spuit de room mooi op de mousse. Bestrooi ze met cacaopoeder door een zeefje.Garneer eventueel elk glas met 3 cranberry’s of rode besjes. Dek ze af met vershoudfolie en zet ze in de koelkast tot het serveren. Lekker met een glaasje Baileys.

Ingrediënten

  • 500 ml slagroom
  • 1 zakje slagroomversteviger
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 3 el witte basterdsuiker
  • 2 sticks Nescafé instant mokkakoffie
  • 1 el kaneelpoeder
  • 1 el cacaopoeder
  • Extra: spuitzak met grote kartelmond

Receptnummer: 2761


Reageren


Meer smakelijke recepten

Chocolade druiven met blauwe kaas en een glaasje port

Was de druiven en laat ze 30 minuten in een vergiet drogen. Dep ze daarna goed droog. Hak de chocolade fijn. Neem een kom die op de rand van een pan g...

Feestelijke kerstpudding ijstaart

Doe de gedroogde pruimen, cranberries en de rozijnen in de mengkom van de keukenmachine en pureer tot een grove puree. Schep over in een mengkom en sc...

Kokos-abrikozen plaatkoek met chocolade

Knip de abrikozen in vieren. Schenk het sinaasappelsap in een koekenpan en breng aan de kook. Voeg de stukjes abrikoos, de kaneel, vanille en een mesp...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18