02051a36c8dc8498c4f0812fbf3b208b1aa68a96bhttps://www.lekkermakkelijk.nl

Boerenkool met rookworst

Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 30 minuten

Bereiding

Schil de aardappelen, snijd ze in stuk-ken en laat ze in ruim water circa 20 minuten gaarkoken. Snipper de ui, neem een braadpan en fruit het uitje in de boter. Doe de boerenkool in de pan en voeg wat water toe. Roer voorzichtig de ui door, leg de rookworsten op de boerenkool en laat dan 20 minuten stoven. Giet 3 dl kookvocht in een maatbeker en giet de aardappelen af. Neem de pureestamper en maak een smeuïge puree. Voeg hiervoor het kookvocht of wat opgewarmde melk toe. Neem de rookworsten uit de pan met boerenkool. Voeg nu aardappelpuree toe aan de boerenkool en meng deze voorzichtig. Verdeel de boerenkool over vier borden. Snijd de rookworst in stukken en serveer deze met de boerenkool, de augurken, zilveruitjes en de mosterd.

Ingrediënten

  • 600 gr boerenkool
  • 1 ½ kg kruimige aardappelen
  • 1 ui
  • 2 rookworsten
  • 1 potje zilveruitjes
  • 1 potje augurken zoetzuur
  • 100 ml volle melk
  • 50 gr ongezouten boter
  • 3 el mosterd

Receptnummer: 2815


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18