0a6da36530ac7566ffafafbe6647d7efb962ffc44https://www.lekkermakkelijk.nl

Wortelsoep met gember en sinaasappel

Voorgerecht - Winter - 4 personen - 30 minuten

Bereiding

Snijd de wortel, ui en knoflook in stukken. Schil de gember en snijd in stukken. Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook hierin. Voeg dan de wortel en gember toe. Bak alles even kort mee. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de bouillon erbij totdat de groenten net onder staan. Breng aan de kook. Laat op laag vuur ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen tot de wortel gaar is. Pureer de soep met de staafmixer of blender tot een mooi gladde soep. Voeg dan de kokosmelk, de limoensap en sinaasappelsap toe. Warm de wortelsoep nog even op, maar breng niet aan de kook. Serveer de wortelsoep met geroosterde amandelen, feta in blokjes, koriander

Ingrediƫnten

  • 500 gr wortelen
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • stuk gember van 5 cm
  • 750 ml groentebouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • sap van 2 sinaasappels
  • sap van 1 limoen
  • voor erbij
  • 100 gram geroosterde amandelen
  • 200 gram feta
  • bosje koriander

Receptnummer: 2822


Reageren


Meer smakelijke recepten

Linzensoep met croutons

Hak de wortelen, bleekselderij, knoflook en uien in stukken. Verhit ondertussen olijfolie in een grote soeppan. Voeg de wortelen, bleekselderij, uien,...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18