Oranjetaart
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hapje - Lente - 8 personen - 190 minuten
Bereiding
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Doe alle koeken voor de bodem in een keukenmachine en puls ze grof. Verdeel dit over de bodem en druk vast met je vingers. Schil en snijd de mango in stukken. Bewaar wat mooie stukjes voor de garnering. Schil de sinaasappels en snijd de partjes uit de vliesjes. Pureer de mango en partjes van 1 sinaasappel met een staafmixer. Verwarm dit op laag pitje, voeg de honing eraan toe, roer tot het vermengd is en haal het pannetje van het vuur. Laat de gelatineblaadjes circa 5 minuten in water en roer dit door het fruitmengsel. Klop de slagroom in een kom. Neem een tweede grote kom en doe hier de kwark in. Voeg het fruitmengsel, de vanillepoeder en de slagroom toe en meng dit voorzichtig. Giet het mengsel vervolgens in de springvorm. Laat de kwarktaart 3 uur opstijven in de koelkast. Zet de taart op een feestelijke platte schaal. Verwijder de springvorm en garneer de taart met stukjes mango en sinaasappel.
Ingrediƫnten
- voor de bodem
- 6 Bastognekoeken
- 6 dadels
- 50 gr noten
- 70 gr havermout
- 40 gr kokosolie
- snufje zout
- voor de vulling
- 1 mango
- 2 sinaasappels
- 3 el honing
- 8 blaadjes gelatine
- 3 el water
- 1 tl vanillepoeder
- 250 ml slagroom
- 800 gr magere kwark
- Extra: springvorm van circa 22 cm
Receptnummer: 2885