0618a0fb132c69ef245b7c62dfbd2dc831c0f6c0chttps://www.lekkermakkelijk.nl

Aspergesoep

Voorgerecht - Lente - 4 personen - 75 minuten

Bereiding

Was de asperges, snijd de onderkant weg en schil ze rondom met een dunschiller. Vang de schillen op in een bak. Doe de asperges met de schillen in en pan met water, voeg een bouillonblokje toe en breng het aan de kook. Snipper het sjalotje. Neem na circa 15 minuten de asperges uit de pan, voeg het sjalotje toe en laat de schillen nog 30 minuten op laag uur doorkoken. Zeef het kookvocht en gooi de schillen weg. Snijd de gekookte asperges in stukjes van ca. 4 cm. Zet een soeppan op laag vuur en smelt daarin de boter. Strooi de bloem erover, roer deze door de boter en laat kort bruisen. Blijf goed roeren en laat niet verbranden. Schenk nu beetje voor beetje het kookvocht erbij en blijf roeren om klonten te voorkomen. Laat de soep circa 15 minuten op laag vuur doorkoken. Kook het ei hard, even laten schrikken met koud water, dan pellen en fijnprakken met een vork. Voeg de aspergestukjes, de hamreepjes en de slagroom toe aan de soep. Even op temperatuur laten komen en zachtjes roeren. Breng op smaak met wat zout en peper en serveer dan met de stukjes ei en fijngesneden peterselie.

Ingrediƫnten

  • 600 gr witte asperges
  • 2 el verse peterselie
  • 1 sjalotje
  • 150 gr hamreepjes
  • 1 ei
  • 4 el verse slagroom
  • 40 gr ongezouten boter
  • 40 gr tarwebloem
  • 1 kippenbouillontablet
  • 2 liter kraanwater

Receptnummer: 2892


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18