0637df02e3737c38f9ae3c586c9adfcebe1e0162ehttps://www.lekkermakkelijk.nl

Lente crostini's

Lunchgerecht - Lente - 6 personen - 270 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd het stokbrood in plakjes. Smelt de boter, bestrijk de sneetjes stok-brood aan beide zijden met de gesmolten boter. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 5 minuten, haal ze uit de oven en laat afkoelen. Snijd de asperges in de lengte door en halveer ze. Wentel ze door wat olijfolie en rooster ze 5 minuten in een grillpan. Snijd de hardgekookte eieren in kwarten. Meng de bieslook en peterselie met de mascarpone en mayonaise. Beleg een kwart van de sneetjes stokbrood met de zachte geitenkaas met honing. Verdeel er de gegrilde asperges over en wat citroenschillen. Bestrijk ¼ van de sneetjes stokbrood met citroenmayonaise, een kwart hardgekookt ei, een garnaal en wat tuinkers. Bestrijk een kwart van de sneetjes stokbrood met crème fraîche, leg er een plakje geitenkaas op. Bestrooi met fijngehakte munt, sliertjes honing en fijn-gehakte pistachenootjes. Meng de bieslook, peterselie door de mascarpone en mayonaise. Bestrijk hiermee de rest van de sneetjes stokbrood en leg er een garnaal op.

Ingrediënten

  • 100 gr cocktailgarnalen
  • 150 gr groene asperges
  • 1 el citroenschillen
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 2 el fijngehakte munt
  • 1 bakje tuinkers
  • 2 el bieslook
  • 1 el fijngehakte pistachenootjes
  • 1 wit stokbrood
  • 75 gr gesmolten boter
  • 100 gr zachte geitenkaas met honing
  • 125 ml crème fraîche
  • 4 el mascarpone
  • 2 hardgekookte eieren
  • 2 el citroenmayonaise
  • honing

Receptnummer: 2899


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18