0cf8a03577eb2ad6d20f89d0f9106492e0533d07dhttps://www.lekkermakkelijk.nl

Griekse snijbonensalade met tomaat en sardientjes

Bijgerecht - Zomer - 4 personen - 30 minuten

Bereiding

Was de snijbonen en haal 1 cm van de boven- en onderkant. Kook ze in de kruidenbouillon in 25 minuten gaar. Snijd de vleestomaat in halve plakken. Snijd de uien in halve ringen en meng met het sap van een halve citroen. Maak een dressing van het overige citroensap, het citroenrasp, de olijfolie, majoraan, munt, tijm en 2 eetlepels olie uit het blikje van de sardientjes. Breng goed op smaak met zout en peper. Schep met een tang de hele snijbonen uit de bouillon. Voeg ze bij de dressing en schep ze goed om. Meng nu voorzichtig de halve plakken vleestomaat erdoor. Schep alles in een mooie schaal en leg de sardientjes en de olijven erop. Strooi er rijkelijk peterselie over.

Ingrediƫnten

  • 400 gr snijbonen
  • 1 kruidenbouillon tablet
  • 3 vleestomaten
  • 2 rode uien
  • sap en rasp van een citroen
  • 4 el olijfolie
  • 1 el gedroogde majoraan
  • 2 tl gedroogde munt
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 2 blikjes sardientjes
  • 100 gr olijven
  • 4 el fijngehakte peterselie

Receptnummer: 2997


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18