0c96f8813daaf754cc9c6034205a2c588ff57bd68https://www.lekkermakkelijk.nl

Boomstammetjes met warme salade

Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 30 minuten

Bereiding

Bak de krieltjes in een koekenpan lekker goudbruin. Verhit een tweede koekenpan om de boomstammetjes te braden. Als deze gaar zijn neem je ze uit de pan en dek je ze af met aluminiumfolie. Snijd de uien in kwarten. Verhit een koekenpan. Doe 2 eetlepels olie in de pan en roerbak de uien, schep de peultjes erbij en een minuutje later de champignons. Schenk na circa 5 minuten de balsamicoazijn erover en roerbak nog een minuut. Verdeel de sla over vier borden en besprenkel met een beetje olie en balsamicoazijn. Verdeel dan de paddestoelen en de peultjes. Nog wat hazelnoten erover en klaar. Schep de krieltjes erbij en een boomstammetje. Ook lekker met verse vijgen.

Ingrediƫnten

  • 4 boomstammetjes
  • 1 zak krieltjes
  • 4 rode uien
  • 1 zakje gemengde sla
  • 1 bakje paddestoelenmelange
  • 200 gr peultjes
  • 75 gr hazelnoten
  • 3 el balsamicoazijn
  • 4 el olijfole

Receptnummer: 3055


Reageren


Meer smakelijke recepten

Herfstsalade met blauwe kaas

Was de peren, halveer ze en verwijder de klokhuizen. Snijd in partjes. Snijd de ui in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de spekblokje...

Herfstsalade met peer en walnoot

Was de peren, halveer ze en verwijder de klokhuizen. Snijd in partjes. Snijd de ui in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de spekblokj...

Herfstsalade met rode biet

Kook de bietjes in 30 minuten gaar, stroop ze en snijd ze in dunne plakken. Pel de ui en snij de ui in plakken. Snij de druiven door midden. Maak de d...

Rijk gevulde herfstsalade

Verwijder het vuil van de paddenstoelen en wrijf ze schoon met een vochtige doek of een borstel. Snijd de paddenstoelen in grove stukken. Snijd de pee...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18