0c00f3d9c30ce6f928b548354622bf114c4b55b2chttps://www.lekkermakkelijk.nl

Runderstoofpot

Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 30 minuten

Bereiding

Snijd het vlees in grote stukken en meng ze in de bloem, peper, zout en mosterd. Snijd de knoflook fijn, snipper de ui, snijd de winterpeen in plakjes en de knolselderij in blokjes. Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees in circa 5 minuten rondom bruin. Voeg de groenten toe en roerbak deze circa 3 minuten mee. Verkruimel het bouillontablet boven de pan en schenk dan het water en het bier toe. Breng het aan de kook, doe de deksel op de pan en laat het vlees 2 tot 2,5 uur gaar stoven. Snijd de aardappelen in partjes en de prei in ringen. Voeg deze na ruim een uur toe en laat meestoven. Breng op smaak met peper en zout en serveer met de gesneden selderij. Lekker met aardappelpuree of rijst.

Ingrediƫnten

  • 750 gr rib-runderlappen
  • 2 winterpenen
  • 4 vastkokende aardappelen
  • 1 knolselderij
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 2 prei
  • verse selderij
  • 1 vleesbouillontablet
  • 1 flesje donker bier, op kamertemperatuur
  • 2 el milde mosterd
  • 50 gr roomboter
  • 50 gr bloem
  • 2 dl warm kraanwater

Receptnummer: 3074


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18