0ea71dcf3feb0f272ed07e8194df81a3946ca45d5https://www.lekkermakkelijk.nl

Pompoencrème met kaneel

Bijgerecht - Feest - 4 personen - 50 minuten

Bereiding

Halveer de pompoen en snijd de schil eraf. Haal de pitten eruit en hak de pompoen in stukken. Kook de pompoenstukken 20 minuten voor tot ze zacht zijn. Laat uitlekken in een vergiet. Smelt de boter in een braadpan en bak de stukken gekookte pompoen aan. Strooi er de kaneel en kruidnagelpoeder over en bak even mee. Zet het vuur zacht en laat 10 minuten zachtjes stoven. Tot ze uit elkaar vallen. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de crème fraîche toe en prak fijn met een vork of pureer met een staafmixer.

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 50 gr boter
  • 2 tl kaneel
  • 1/2 tl kruidnagelpoeder

Receptnummer: 3108


Reageren


Meer smakelijke recepten

Gevulde vega rollade van pompoen en rode wijn risotto

Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer de pompoen in de lengte. Schep de pitten eruit. Hol beide pompoenhelften een beetje uit. Kerf met een scherp m...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18