0603df31cf5d54c8155fe3cf8055d739d79ee7a36https://www.lekkermakkelijk.nl

Gevulde vega rollade van pompoen en rode wijn risotto

Hoofdgerecht - Kerst - 4 personen - 70 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer de pompoen in de lengte. Schep de pitten eruit. Hol beide pompoenhelften een beetje uit. Kerf met een scherp mesje rondom het pompoenvlees 3 cm van de buitenkant in. Schep met een lepel het pompoenvlees eruit zodat er een gelijkmatige holte ontstaat voor de vulling. Bewaar het pompoenvlees. Snijd de pruimen in stukjes en verkruimel het brood. Snipper de uien en fruit ze 5 minuten in 50 gram boter. Voeg de knoflook, het pompoenvlees, de rode wijn, de salie, de kaneel en de kruidnagelpoeder toe en bak 5 minuten. Af en toe roeren. Voeg tenslotte de broodkruimels toe en breng goed op smaak met versgemalen peper en zeezout. Vul hiermee een helft van de pompoen. Leg de andere helft erop en bind hem op vier plaatsen vast met keukentouw. Leg de vega rollade in een ovenschaal en bak in 50 minuten gaar. Maak ondertussen de risotto, fruit hiervoor de sjalotjes aan in de boter en voeg de risotto en de salie toe. Schep de rijstkorrels goed door de boter. Voeg ¼ bouillon toe en kook de risotto tot het vocht verdampt is. Ga zo door tot de risotto gaar is. Haal de pompoen uit de oven, snijd in dikke plakken leg ze op de rode wijn risotto.

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 6 pruimen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook uit de pers
  • 2 sneetjes bruinbrood
  • 1 el fijngehakte salie
  • 1 tl kaneel poeder
  • 1tl kruidnagelpoeder
  • 2 el rode wijn
  • 75 gr boter
  • Voor de rode wijn risotto:
  • 2 sjalotjes fijngesneden
  • 1 el fijngehakte salie
  • 25 gr boter
  • 200 gr risotto rijst
  • ½ liter kruidenbouillon vermengd met een ½ liter rode wijn
  • Extra: keukentouw

Receptnummer: 2734


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18