0968ee8ef351642a7a00d02c134d061156809c3echttps://www.lekkermakkelijk.nl

Kipsaté met abrikoossalade

Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 30 minuten

Bereiding

Kipsaté Meng de kip met 1 teen knoflook, 6 eetlepels ketjap en 1 theelepel sambal in een kom. Schep de kip erdoor en laat minstens 1 uur afgedekt in de koelkast marineren. Rijg de kip aan de satéstokjes en gril circa 15 minuten op de grill of barbecue. Salade Halveer de abrikoos, verwijder de pit en snijd in partjes. Snipper de sjalot. Meng de sjalot met de olijfolie en wijnazijn en voeg peper en zout toe naar smaak. Doe de veldsla in een kom en meng met de dressing. Verdeel de abrikoos en de geitenkaas over de salade. Druppel de honing over de salade.

Ingrediënten

  • 400 gram kipfilet
  • 2 tenen knoflook
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel sambal
  • 100 gram veldsla
  • 4 abrikozen
  • 1 sjalot
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel honing
  • peper en zout

Receptnummer: 312


Reageren


Meer smakelijke recepten

Gado Gado

Kook de eieren in een pan met water in circa 10 minuten hard. Giet de eieren af, laat ze schrikken en pel ze. Snijd de witte kool in dunne reepjes, sc...

Kipfilet uit de skottelbraa

Snijd de kipfilet in stukjes en laat ze met de olijfolie en kruiden in de koeling een uurtje marineren. Maak de groenten schoon en snijd in plakken e...

Saté gado gado

Snijd de knoflook fijn. Snijd de varkenshaas in stukjes en meng met de ketjap, chilisaus en knoflook. Laat het minimaal een uur in de marinade staan. ...

Varkensrollade met amandelen en abrikoosjes

Verwarm de olie en roomboter in een braadpan en braad de rollade 10 minuten rondom aan. Snipper de ui, haal het vlees uit de pan en fruit de gesnipper...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18