0da7ad235a0ed1a6c87117ee0babed10c0590d917https://www.lekkermakkelijk.nl

Varkensrollade met amandelen en abrikoosjes

Hoofdgerecht - Lente - 4 personen - 60 minuten

Bereiding

Verwarm de olie en roomboter in een braadpan en braad de rollade 10 minuten rondom aan. Snipper de ui, haal het vlees uit de pan en fruit de gesnipperde ui in het braadvet. Schil en rasp het stukje gember boven de pan, voeg kardemompoeder, amandelschaafsel en abrikoosjes toe en laat alles zachtjes bakken. Blus af met het sinaasappelsap en gembersiroop en kook even door. Leg de rollade weer terug in de saus en laat met het deksel op de pan nog 40 minuten stoven. Breng de saus indien nodig op smaak met zout en peper. Snijd de rollade in dunne plakken en serveer met de saus. Lekker met witte rijst en knapperige boontjes.

Ingrediƫnten

  • 1 varkensrollade van 500 gr
  • 1 el olijfolie
  • 2 el roomboter
  • 1 ui
  • 1 stukje verse gember van 1 cm
  • mespunt kardemompoeder
  • 100 gr geschaafde amandelen
  • 12 gedroogde en gewelde abrikoosjes
  • 2 dl vers sinaasappelsap
  • 2 el gembersiroop
  • zout en peper

Receptnummer: 915


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18