03003419c36f9579d94c6e824e995a641c1814d39https://www.lekkermakkelijk.nl

Rijstpudding met tutti frutti

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Nagerecht - Feest - 8 personen - 30 minuten

Bereiding

Doe de tutti frutti in een pan en voeg het water, diksap en kaneelstokjes toe. Laat een nachtje weken. Zet de volgende dag de pan met tutti frutti aan de kook en zet daarna het vuur zacht. Laat 45 minuten zachtjes stoven. Breng voor de rijstpudding de melk aan de kook. Voeg de risotto rijst, boter, 4 eetlepels van de basterdsuiker, zout en kardemompoeder toe. Zet daarna het vuur laag en laat de rijst 45 minuten zachtjes koken. Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water. Roer de rijst af en toe om. Voeg na 45 minuten de slagroom toe en de rest van de suiker. Laat nog 5 minuten koken en neem de pan van het vuur. Voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes bij de rijstepap en meng het goed door. Spoel de puddingvorm om met koud water en vet hem in met wat olie. Schep de rijstpap erin. Dek af en laat 3 uur opstijven in de koelkast. Zet voor het serveren de rijstpudding 1 minuut in een laagje heet water. Haal hem uit het water en maak met de duimen de randen van de pudding rond om los. Leg er een mooi bord op en keer de pudding met bord en al om. Laat rustig van de vorm loskomen. Help hem eventueel door met de punt van een mes tussen de vorm en pudding te steken. Serveer met de tutti frutti. Ook lekker met huisgemaakte cranberry compote. Geef er wafeltjes bij bestrooid met poedersuiker. Een schaaltje truffels van Meesterhand mogen uiteraard niet ontbreken.

Ingrediënten

  • 300 gr tutti frutti
  • ½ l water
  • 150 ml diksap
  • 2 kaneelstokjes
  • 6 gelatineblaadjes
  • 300 gr risotto rijst
  • 1 l melk
  • 2 el boter
  • 125 gr
  • ½ eetlepel kardemom poeder
  • mespunt zout
  • 250 ml slagroom
  • 6 gelatineblaadjes
  • Extra:1 puddingvorm van 1 liter

Receptnummer: 3120


Reageren


Meer smakelijke recepten

Griekse rijsttaart

Maak eerst het deeg. Doe de bloem in een kom en meng met de poedersuiker. Voeg de boter, een mespunt zout en de eidooiers toe en meng het met een lepe...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18