0621995f92eb44c91789d7d8000706b533e7d8e51https://www.lekkermakkelijk.nl

Pepernotentaartje

Nagerecht - Sinterklaas - 6 personen - 50 minuten

Bereiding

Vet de springvorm in met zachte boter. Bekleed het met een vel bakpapier. Smelt de boter en haal de pan van het vuur. Voeg de koekkruiden, sinaasappelrasp en de koekbodem mix toe. Meng goed door elkaar en doe over in de springvorm. Druk met de achterkant van een eetlepel de koekbodem aan. Laat de koekbodem 10 minuten opstijven. Mix ondertussen de mascarpone, het sap van een halve sinaasappel, kaneelpoeder en de inhoud van het zakje taartmix romig. Voeg het kaneelpoeder en de slagroom toe en mix 3 minuten op de hoogste stand tot een luchtige crème. Spatel de helft van pepernoten erdoor. Schep het beslag op de koekjesbodem. Dek de taart af en laat 2 uur opstijven. Haal voor serveren de taart uit de koelkast en verwijder voorzichtig de rand van de springvorm. Til hem aan het bakpapier op een taartschaal. Versier de taart met de rest van de pepernoten en de chocolade pepernoten.

Ingrediënten

  • 1 pak Dr Oetker taartmix naturel Mon Chou taart
  • 60 gr boter
  • 1 el koekkruiden
  • 1 el sinaasappelrasp
  • 250 gr mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 1 halve el kaneelpoeder
  • 75 gr pepernoten
  • 50 gr chocolade pepernoten
  • Extra: mixer, springvorm van 18 cm a 20 cm, bakpapier

Receptnummer: 3149


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18