0fe7db7596ad54f25dd2ab86332ca5245abd85947https://www.lekkermakkelijk.nl

Poffert met gebakken spek en stroop

Tussengerecht - Winter - 6 personen - 20 minuten

Bereiding

50 gr boter 1 geschilde geraspte appel 100 gr lange plakjes spek Extra: hoge braadpan met deksel doorsnede ca. 20 cm BEREIDINGSWIJZE Zeef de bloem over een grote mengkom. Meng goed met de gedroogde gist, zout en suiker. Vorm een kuiltje in de bloem en schenk hierin de lauwwarme melk en losgeklopte eieren. Roer met een houten lepel vanuit het midden steeds wat bloem door de het natte gedeelte. Meng het goed door tot een soepel deeg. Dek het deeg af met een vochtige theedoek. Laat 1 uur rijzen. Meng dan de rozijnen en de geraspte appel erdoor. Laat 50 gram boter smelten in de braadpan. Beleg de bodem en zijkanten met spek. Doe het deeg erop en druk het aan. Laat 2 minuten op hoog vuur bakken en zet dan het vuur zacht. Laat 1 uur en 20 minuten gaar worden op zacht vuur. Steek er een satéstokje in om te kijken of het gaar is. Er mag geen deeg meer aanzitten. Keer de poffert met behulp van een grootbord om. Voeg een klont extra boter toe in de pan. Bak 2 minuten op hoog vuur knapperig en daarna nog 10 minuten op zacht vuur. Snijd de poffert in plakken en serveer met stroopsaus en extra knapperige spek. Breng hiervoor 200ml stroop en 50 gram boter en 1 stick anijspoeder voor anijsmelk in een klein pannetje aan de kook. Doe over in een schenkkannetje. Als je de poffert later eet, snijd 2 plakjes poffert af en bak ze in boter samen met spek. En serveer met de stroopsaus.

Ingrediënten

  • 500 gr bloem
  • 2 zakjes gist
  • 1 1/2 tl zout
  • 2 tl suiker
  • 150 gr rozijnen
  • 4 dl lauwwarme melk
  • 50 gr boter
  • 1 geschilde geraspte appel
  • 100 gr lange plakjes spek
  • Extra: hoge braadpan met deksel doorsnede ca. 20 cm

Receptnummer: 3206


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18