04a8f0c533e3172c4e78f3639479feb03eff6fd03https://www.lekkermakkelijk.nl

Karnemelkse bosbessen taartjes

Nagerecht - Lente - 6 personen - 20 minuten

Bereiding

1. Kook de bosbessen samen met de honing 10 minuten tot een dikke compote. Week de gelatine blaadjes in royaal koud water. Bekleed het bakblik met bakpapier. Leg op de bodem een beetje overlappend de plakjes cake. Druk alles goed aan met de duimen. 2. Breng 300 ml slagroom aan de kook met 2 el suiker en de vanillesuiker. Klop de rest van slagroom stijf met de suiker. Als de slagroom begint te koken, haal dan de pan van het vuur. Roer de goed uitgeknepen blaadjes gelatine erdoor. Laat verder afkoelen tot lauwwarm en roer daarna karnemelk erdoor. Laat weer verder afkoelen en schep de geklopte slagroom erdoor en de bosbessen mousse. Schenk het over de cake bodem en dek af met folie. Zet het 2 uur in de vriezer en daarna 2 uur in de ijskast om op te stijven.

 3. Til de taart uit de vorm aan het bakpapier. Steek met het rond uitsteekvormpje ovalen uit de taart en leg ze met een spatel op bordjes. Versier ze met verse bosbessen, bestuif met poedersuiker.

Ingrediënten

  • 150 gr diepvries bosbessen
  • 6 gelatineblaadjes
  • 2 el honing
  • 12 plakjes cake
  • 500 ml slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 500 ml karnemelk
  • 3 el suiker
  • 100 gr verse bosbessen
  • Extra: 1 vierkant bakblik van 20 bij 20 cm
1 rond of ovaal uitsteekvormpje van 6 cm

Receptnummer: 3237


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18