0744e30ab26bc7f568e0a52e4dc1ea7d047c78ec3https://www.lekkermakkelijk.nl

Gevulde gestoomde kip met doperwtjes en munt

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hoofdgerecht - Lente - 4 personen - 40 minuten

Bereiding

1. Kook de doperwtjes beetgaar in 4 minuten en laat ze uitlekken. Pureer ze samen met de muntblaadjes en 1 el olijfolie tot een dikke pesto. Breng op smaak met zout en peper. 2. Snijd de kipfilets open als een boek maar snijd niet helemaal door. Bestrooi de kipfilets met zout en peper. Verdeel over elk 2 eetlepels doperwtjes pesto. Rol beiden kipfilets op en wikkel ze royaal in de Serranoham. Leg de kiprolletjes elk op een vel bakpapier en rol ze op. Vouw de uiteinden dicht als een snoepje. Prik er 3 gaatjes in aan de bovenkant zodat de stoom kan ontsnappen. Stoom de rolletjes in de oven of in een pan in 20 minuten gaar. Laat ze 5 minuten afkoelen voor het snijden. 3. Maak ondertussen de couscous klaar. Doe de couscous in een kom en schenk er kokend water over tot de couscous net onder staat. Schenk er 1 eetlepel olijfolie bij het laat 10 minuten wellen. Maak de peterselie-olie. Pluk alle blaadjes van de takjes en pureer ze met 4 eetlepels olijfolie en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper. 4. Roer met een vork de couscous los en meng met de fijngehakte eieren en de helft van de peterselie-olie. Breng op smaak met zout en peper. Pel de avocado en snijd in plakjes. Garneer met blaadjes munt. 5. Pak vier borden en maak met behulp van een kookring een cirkel van de couscous in het midden van elk bord. Verwijder het bakpapier van de kiprolletjes en snijd ze in plakjes. Verdeel ze op de couscous cirkels. Besprenkel rondom met de rest van de peterselie-olie. En garneer met plakjes avocado.

Ingrediƫnten

  • 2 grote kipfilets
  • 200 gr diepvries doperwtjes
  • 8 blaadjes munt plus extra voor de garnering
  • 100 gr Serranoham
  • 1 bosje peterselie
  • 250 gr couscous
  • 4 el olijfolie
  • 2 hardgekookte eitjes fijngehakt
  • 1 avocado
  • Extra: 2 vellen bakpapier

Receptnummer: 3255


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18