00a0f3eede0d7f932b47589c36238e8190db30cf5https://www.lekkermakkelijk.nl

Oosterse biefstuk salade met boontjes, komkommer, radijs en gegrilde courgette

Hoofdgerecht - Lente - 4 personen - 20 minuten

Bereiding

1. Wrijf de biefstukjes in met 1 eetlepel vissaus en 1 eetlepel olijfolie. Laat 10 minuten marineren. Kook de boontjes in circa 12 minuten beetgaar. Giet ze af, spoel ze koud af en laat uitlekken. Snijd de snack komkommertjes in de lengte in plakken. 2. Schaaf met een kaasschaaf de courgette in lange plakken. Kwast ze in met wat olijfolie en grill ze aan beiden zijden in een grillpan tot ze mooie streepjes hebben. 3. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Klop een dressing van de sojasaus, honing, vissaus, 2 eetlepels olijfolie, sap van een limoen, knoflook, gember, fijngehakte rode peper en de helft van de lente-ui. 4. Bak de biefstuk in 2 eetlepels olijfolie om en om in circa 4 minuten rosé. Haal de biefstuk uit de pan en laat 3 minuten rusten onder folie. Snijd er plakken van. Leg de plakken in een schaal en schenk er de soja dressing over. Meng goed door elkaar. Laat 5 minuten marineren. Maak de rijstnoedels klaar volgens de instructie op de verpakking. Laat ze goed uitlekken in een vergiet. 5. Maak de borden op. Verdeel de rijstnoedels over 4 borden. Schep hierop de boontjes, gegrilde plakjes courgette, de plakjes snack komkommer en de plakjes radijs. Leg hierop de plakken biefstuk. Garneer met de rest van de lente-ui en parten limoen.

Ingrediënten

  • 2 biefstukjes van 125 gr
  • 1 el vissaus of sojasaus
  • 250 gr sperzieboontjes
  • 4 snack komkommertjes
  • 1 courgette
  • 8 radijsjes
  • 125 gr rijstnoedels
  • 2 el sojasaus
  • 2 el honing
  • 1 tl vissaus
  • 5 el olijfolie
  • 2 limoentjes
  • ½ teentje knoflook uit de pers
  • 1 el versgeraspte gember
  • ¼ fijngehakte rode peper
  • 2 lente-uitjes in dunne ringetjes

Receptnummer: 3261


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18