09a6d0eda74f6a37ed649f789600de29823186948https://www.lekkermakkelijk.nl

Konings spaghetti van bospeentjes in sinaasappelsaus en zachte geitenkaas

Lunchgerecht - Lente - 4 personen - 30 minuten

Bereiding

1. Schil de bospeentjes met een dunschiller en schaaf daarna in de lengte lintjes van de bospeentjes. Snijd de lintjes in de lengte door. Doe ze over in een schaal en schenk er kokend water over. Laat 5 minuten staan, giet het af en laat uitlekken in een vergiet. 2. Snipper de ui en bak in 2 eetlepels olijfolie gedurende 10 minuten op zacht vuur. Pers hierna de sinaasappels erboven uit. Voeg de honing toe en laat inkoken tot siroop dikte. Breng flink op smaak met versgemalen zeezout en peper. Schep de helft van de sinaasappelsaus door de wortellinten. 3. Verdeel de peentjes spaghetti over 4 diepe borden. Verdeel de kerstomaatjes, stukjes geitenkaas, rucola blaadjes erover. Besprenkel met de rest van de sinaasappelsaus.

Ingrediƫnten

  • 1 bos bospeentjes
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 2 sinaasappels
  • 2 el honing
  • 6 kerstomaatjes gehalveerd
  • pluk rucola
  • 2 takjes munt

Receptnummer: 3263


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18