04cfb26c3ace5cfd03a7cf6503a3c160ffa436985https://www.lekkermakkelijk.nl

Clafoutis met kersen en lavendel

Nagerecht - Zomer - 4 personen - 30 minuten

Bereiding

1. Was en ontpit de kersen. Schenk de slagroom in een schaal en klop met een mixer 2 zakjes vanillesuiker en de basterdsuiker romig. Voeg de bloem in twee gedeeltes al mixend toe. Voeg nu een voor een de eieren toe en mix tot een glad beslag. Schep de lavendel bloemetjes erdoor. 2. Schenk het beslag in de ovenschaal en druk de kersen in het deegmengsel. Bestrooi met het laatste zakje vanillesuiker. 3. Bak de clafoutis in 30 minuten goudbruin op 180ºC. Haal hem uit de oven en bestrooi met poedersuiker.

Ingrediënten

  • 250 gr kersen
  • 300 ml slagroom
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 50 gr basterdsuiker
  • 2 tl onbespoten lavendelbloemetjes
  • 100 gr bloem
  • 3 eieren
  • poedersuiker
  • Extra: 1 dichte ronde ovenschaal van circa 22 cm of 3 kleintjes ingevet en bodem bekleed met bakpapier

Receptnummer: 3284


Reageren


Meer smakelijke recepten

Clafoutis met rabarber

Verwarm de oven voor op 175ºC. Snijd de rabarber in stukken van 3 cm. Schep ze om met 50 gram van de basterdsuiker en de vanillesuiker. Klop de crèm...

Kokos breekijs met noten en fruit

Meng de kokosmelk met de honing en het sap en rasp van de limoen. Giet het in de met bakpapier beklede bakvorm. Verdeel het fruit , de noten, de pitte...

Ricottataartjes met kersen

Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng de bloem met het bakpoeder en zout. Maak een kuiltje in de bloem en schenk hierin de losgeklopte eieren, de zacht...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18