0ccfe05e7d6117300aba7975f1b96cd53b05a8a20https://www.lekkermakkelijk.nl

Gehaktbrood

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 20 minuten

Bereiding

Er zijn van die gerechten die alle smaken in één hebben. Mijn gehaktbrood is er zo één! Maak de sperziebonen schoon en snijd ze fijn in ringen. Ongeveer even groot als de doperwtjes. Blancheer de bonen en de erwtjes in ruim water met zout en spoel ze snel koud. De tomaten moeten nog gepeld worden. Dat kan makkelijk als je toch water aan het koken bent om te blancheren. Kroontje uit de tomaat en een kruisje erin. Tot tien tellen als de tomaten zwemmen in de pan en snel koud spoelen. In vieren snijden, zaad eruit en fijn hakken. Snijd van het bruine brood de korsten weg en snijd de sneetjes in blokjes. Maak de rode paprika schoon, haal de kruin eruit en het zaad. Halveer de paprika en snijd er dunne repen van. Hak de repen in kleine blokjes. Meng alle ingrediënten uit de lijst met elkaar en kneed het gehakt goed door. Het is nu de bedoeling dat het gehakt in één geheel de oven ingaat. Dat kan, voeg het geheel bijeen in de vorm van een brood. Maak het niet te dik, dan duurt het lang voordat het gehakt gaar is. Neem een mooie schaal, dat kan het gehaktbrood zo met de aardappels op tafel. Was de aardappels met de schil, snijd ze in parten en bak ze in de oven met een eetlepel olijfolie, zout en peper in ongeveer een half uur goudbruin. Bestrooi het gehakt en de aardappels met verse peterselie.

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 4 bruine boterhammen
  • 2 eieren
  • 250 g doperwten
  • 250 g sperziebonen
  • 2 rode paprika's
  • 4 tomaten
  • verse peterselie
  • 500 g aardappelpartjes
  • 1 el olijfolie

Receptnummer: 332


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18