08a6ce5b4df9918d3759c67f560ee51229503b889https://www.lekkermakkelijk.nl

Uiensoep met kaascroutons

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Voorgerecht - Herfst - 4 personen - 60 minuten

Bereiding

Snijd de uien in dunne ringen. Smelt de boter in een grote braadpan en bak de uien 5 minuten aan op hoog vuur. Zet daarna het vuur zacht en bak de uien 15 minuten verder tot ze zacht en romig zijn. Voeg de knoflook, laurierblaadjes en salie toe en bak 5 minuten mee. Strooi de bloem erover en roer goed tot alle klontjes weg zijn. Blus nu af met de witte wijn. Schep het om en voeg de bouillon toe en laat nog 20 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met versgemalen peper. Verwarm de oven op 180ºC. Leg de plakjes brood op een bakplaat, bestrooi met de geraspte kaas en laat 10 minuten gratineren. Schenk de soep in kommen en leg de kaascroutons erin.

Ingrediënten

  • 5 grote uien
  • 4 teentjes knoflook uit de pers
  • 3 laurierblaadjes
  • 12 el gedroogde salie
  • 150 gr geraspte belegen kaas
  • 60 gr boter
  • 8 plakjes stokbrood
  • 1 el bloem
  • 1 glas witte wijn
  • 1 liter rundvleesbouillon

Receptnummer: 3343


Reageren


Meer smakelijke recepten

Aardappelsoep met uien, kool, champignons en stokbrood.

Bak de aardappelen 5 minuten aan in de helft van de boter. Voeg de soepgroenten en de bouillon toe. Laat 30 minuten koken. Fruit in de rest van de bot...

Aardperensoep met gember, groene kool en walnootjes

Schil de aardperen en de knolselderij en snijd in stukken. Neem een grote braadpan. Snipper de ui en fruit die samen met de fijngehakte gember en komi...

Boerenkoolsoep met rookworst

Halveer de ui en snijd in dunne halve ringen. Snijd de knoflook in dunne plakjes en de prei in dunne ringen. Snijd de bospeen en bleekselderij in stuk...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18