Tartelettes wild
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Feest - 2 personen - 15 minuten
Bereiding
Maak eerst de bladerdeegtaartjes. Verwarm de oven op 200ºC. Laat de plakjes deeg 5 minuten ontdooien. Snijd uit de plakjes bladerdeeg met behulp van een kom zo groot mogelijke cirkels. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik in elke cirkel gaatjes in met een vork. Klop de eidooierlos met 1 theelepel water en bestrijk ze met het eigeel. Bak ze in 15 minuten goudbruin in de oven. Haal het bakblik uit de oven en laat afkoelen. Snijd nu rondom 2 cm van de rand het kapje van de bladerdeegtaartjes af. Leg het kapje weer op de bodem van elke taartje. Snijd het stukje rode kool in dunne reepjes. Meng ze met de olijfolie, balsamicoazijn, honing, kummel en de fijngehakte hazelnoten. Breng royaal op smaak met zout en peper. Verdeel de rodekoolsla over twee bladerdeegtaartjes en garneer met de plakjes eendenborst en kwarten vijg.
Ingrediënten
- 1 pak roomboter bladerdeeg
- één losgeklopt eigeel
- Extra: bakpapier, bakplaat
- 18 rood kooltje
- 2 el olijfolie
- 2 el balsamicoazijn
- 1 el honing
- 1 tl fijngehakte kummelzaadjes
- 2 el fijngehakte geroosterde hazelnoten
- 8 plakjes eendenborst
- 1 vijg in kwarten
Receptnummer: 3381
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op180 graden. Maak eerst het deeg, doe hiervoor het meel en zout in de keukenmachine en voeg de boter er in blokjes gesneden aan ...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed de tartelette vormpjes met elk een plakje bladerdeeg. Prik de bodems in met een vork. Bestrijk het bladerdeeg ...
Een kerstdiner is extra bijzonder met een stukje wild op het menu. wild is eerlijk, mager vlees met karakter. De dieren hebben in alle vrijheid gege...